27. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hõre tunne Rootsi kinnisvaraturul

Stockholm
Foto: Scanpix/Reuters
Tundlikumad indikaatorid näitavad, et korterihinnad alanevad Rootsis kiiremini kui Lehmani kukkumise ajal aastatel 2007-2008 või Kreeka võlakriisi ajal 2010-2011.

Hinnalangusele lisaks on korterimüük aeglustunud, sest müüjad ja ostjad ei jõua hinnas kokkuleppele. Müüdud korterite arv kahanes novembris Stockholmis aastaga 13 protsenti, vahendas Äripäev Kauppalehtit.

Muret teeb ka see, et tööstuse, ehituse ja kaubanduse väljavaade on varasemast ebakindlam. Värskes konjunktuuriinstituudi kindlustunde baromeetris on palju miinusmärke ja neid on varasemaga võrreldes juurde tulnud.

Loe lähemalt SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474