12. jaanuar 2018

Pangad suruvad paberilt müüma

Peep Sooman
Autor: Andres Haabu
Hobiarendajad peavad enne pangalaenu saamist paberilt müüma isegi kuni 50% plaanitud kortereist, avaldas Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

„Oleme olnud tunnistajaks, kus pank nõuab arendajalt enne arenduslaenu väljastamist poolte korterite võlaõiguslike lepingutega katmist, mis käib igapäevaselt teises valdkonnas tegutsevatele väikearendajatele selgelt üle jõu ja sunnib projekti määramata ajaks külmutama,“ ütles Sooman.

Pikaajaliste ja tugeva referentsiga kinnisvaraarendajatel ei ole Soomani sõnul veel finantseerimisprobleeme olnud. Kommertspangad peavadki aga valvama, et vastutustundetud hobiarendajad ei tekitaks turul ülepakkumist.

Aasta lõpu seisuga on Harjumaal müügis 121 erinevat korteriarendusprojekti kokku enam kui 2500 vaba korteriga. Nende uusarendusprojektide maht, kuhu pangad laenu ei anna, võib ulatuda ligikaudu 1000 korterini.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474