24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parim korteriühistute spetsialist jagab soovitusi

Tallinna notar Priidu Pärna räägib järgmisel kinnisvarauudiste veebiseminaril uue korteriomandi- ja korteriühistuseadusega tõusetunud probleemidest ning jagab soovitusi.

Korteriühistu on sundühistu, millest ei saa korteriomanik välja astuda ja mida ei saa likvideerida ning mis ei saa minna pankrotti. Riik kandis ühistud ise registrisse andes ühistule nime ja koodi, kuid riik ei määra juhatust, ei ava kontot ega võta vastu põhikirja, samuti ei esita omanikele selle eest arvet.

Registreeri end SIIT!

Mõned olulisemad teemad, millest tuleb juttu:

Kas ühistu on kohustuslik ka paarismajades ja ridaelamutes?Kas ühistu tekib ka kaasomandis olevates majades?Kas sundühistu saab ära likvideerida?

Kinnisvarauudised.ee veebiseminari viib läbi Tallinna notar Priidu Pärna, kes selgitab muu hulgas, kuidas uus korteriomandi ja korteriühistuseadus puudutab olemasolevaid korteriühistuid ning vastab veebiseminaril osalejate küsimustele.

Priidu Pärna on pikalt töötanud Justiitsministeeriumis, kus ta oli nii majandusõiguse osakonna peaspetsialist, asekantsler kui ka kantsler. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ning tegutseb alates 2006. aastast notarina.

Lisaks kuulub Priidu Pärna Eesti Omanike Keskliitu, Eesti Akadeemilise Õigusteaduse Seltsi, Eesti Muinsuskaitse Seltsi ning on alates 2015. aastast Riigi Muinsuskaitse Nõukogu liige.

Novembris rääkis Pärna Eesti kinnisvara korrashoiu liidu sügisfoorumil, kuidas korterelamute valitsejaid registrisse kanda. Loe valitsejate registrisse kandmisest SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474