20. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ostab Marienthali keskuse

Efteni fondijuht Viljar Arakas ning investeeringute juht Tõnu Uustalu (paremal).
Foto: Andres Haabu
Kui konkurentsiamet loa annab, ostab EfTEN Kinnisvarafond II Gildhallilt Tallinnas Kristiine linnaosas asuva Marienthali keskuse.

Ostu-müügitehing viiakse lõpule 2018. aasta teises kvartalis pärast loa saamist Eesti konkurentsiametilt. Tehingu järgselt kasvab kinnise EfTEN Kinnisvarafond II varade maht 250 miljoni euroni ehk sellest fondist saab Baltimaade suurim ärikinnisvarafond. Tegemist on EfTEN Kinnisvarafond II kuuenda investeeringuga.

“Büroo osakaalu suurendamine oli meie teise fondi strateegiline kaalutlus ning oleme leidnud sobiva hoone,” kommenteeris fondijuht Viljar Arakas pressiteate vahendusel.

“On hea meel, et Marienthali võtavad üle suurepärase renomeega professionaalid,” lisas Gildhalli tegevjuht Jaan Kelder.

Kinnistul on 580 parkimiskohta ja 13 426 ruutmeetrit üüritavat pinda, millel tegutseb 26 pikaajalist üürnikku, nende hulgas ankurüürnikud Coca-Cola, Fujitsu ning Selver. Hoone on ehitatud 2008. aastal.

Müüjat nõustas Catella Corporate Finance ja advokaadibüroo COBALT. Ostjat nõustasid advokaadibüroo FORT ning Projector.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474