7. märts 2018
Jaga lugu:

Arendajatel on oodata uusi kohustusi

Foto: Pixabay

Tallinna elanikkond kasvab eeskätt kesklinna ja mereääre hoonestuse tihendamise arvelt, kus teede läbilaskevõime ning sotsiaalne infrastruktuur on ammendunud. Sestap on arendajatel oodata uusi kohustusi ning autoga edaspidi kõikjale enam ei pääse.

Juba käima lükatud ja perspektiivseid suuri kinnisvaraarendusi silmas pidades kasvab järgnevatel aastatel pealinna elanikkond eeskätt kesklinna ja mereäärse ala arvelt, rääkis linnapea Taavi Aas linnaplaneerimise ameti korraldatud kiirkonverentsil.

Lisaks Kopli liinide arendamisele on suured plaanid seotud ka Paljassaare poolsaare sadama-alaga. Suurimad elanikkonna juurdekasvu piirkonnad saavad lähiaastail olema just kesklinn ja mereäärne ala.

Väljakujunenud teedevõrk on kesklinnas ammendanud läbilaskevõime ja seetõttu tahab linnavalitsus linna südant võimalikult autovabaks muuta. Sõidukijuhid peavad arvestama, et südalinnas liiklemine läheb nende jaoks raskemaks, sest eelised antakse ühistranspordile ja kergliiklusele.

Muudatuste üheks näiteks on Narva maantee ja Pärnu maantee algusest ja Viru ringist kujundatav nn Peatänav. Transiitliikluse ümbersuunamise üheks näiteks on Reidi tee, ent ka kavandatav Väo liiklussõlm ning nn väike ringtee ümber Ülemiste järve.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikovi hinnangul kasvab pealinna elanikkond järgneva 10-15 aasta jooksul veel 25 000 kuni 50 0000 elaniku võrra. „See tähendab, et lisandub 10 000 – 20 000 peret,“ märkis Novikov arenduspiirkondade sotsiaalsest infrastruktuurist kõneldes. Edaspidi paneb linnavalitsus arendajaile kohustuse hakata välja ehitama ka lasteaedu.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt