20. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia alustas müüki Soomes

Enefiti mobiilirakendus, millega Soome kodutarbija saab kulusid vähendada.
Foto: Eesti Energia
Siinne energiahiid Eesti Energia alustas elektrimüüki Soome kodutarbijatele. Soomest saab Eesti Energia jaoks viies turg ja seal keskendutakse tootepakkumises digitaalsetele lahendustele.

“Soomest saab Eesti järel üks esimesi riike maailmas, mis võtab kasutusele infosüsteemi, kuhu on koondatud kõik elektri müügi ja ülekandmisega seotud lepingud ning elektritarbimise mõõteandmed,” kommenteeris Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ja lisas, et soomlased on ka ühed usinamad elektrimüüja vahetajad Euroopas.

Soome elektriklientide huvi uute pakkujate vastu on kõrge ning on olemas ka valmidus uusi ja innovaatilisemaid teenuseid proovida.

Välisturgudel on Eesti Energia tuntud Enefit brändi all. Enefiti pakkumine Soomes on keskendunud digitaalsetele lahendustele nagu kasutajasõbalik koduleht ning mobiilirakendus. Enefit Soome tegevdirektor Ville Pentti sõnul on Enefiti kontseptsioon olla Soomes energiamüüja telefonis. Soome kliente püütakse Eestis läbiproovitud lahendusega, mis võimaldas elektriarvet vähendada kuni 15%.

Sarnaselt Eesti Energia mobiiliäpiga näitab ka Enefiti äpp Soomes järgmise päeva elektrihindu ja võimaldab kliendil planeerida oma elektritarbimist vastavalt odavama hinnaga perioodidele.

Soome elektriturule sisenemine on osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Balti riikide elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474