21. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis Eesti suurim uus korterelamu

Endover Kinnisvara sisustatud laste mänguruum, mille kinnisvaraarendaja andis majaelanike ühiskasutusse selle eest eraldi tasu küsimata.
Foto: Endover Kinnisvara
Endover Kinnisvaral valmis 17 mln eurot maksnud suurarendus Vega, kus arendaja tuleb välja uudse kontseptsiooniga ning annab koduostjate ühisesse kasutusse nii luksuslikult möbleeritud fuajee koos turvamehega ja laste mänguruumi kui ka saunakompleksi.

Vega korterite juurde kuulub suur hulk unikaalseid ühiskasutatavaid ruume, mis on mõeldud majaelanikele tasuta kasutamiseks. „See ei ole Eestis tavapärane praktika, vaid pigem omane välismaa luksuslikele kinnisvaraarendustele, mille Endover on teinud nüüd kättesaadavaks ka Tallinna koduostjatele,” kommenteeris Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud.

Aadressil Mustakivi 25 asuva maja valmimise ajaks on müüdud juba 60% ehk 172 korterit, avaldas kinnisvaraarendaja. Kunagisest Eesti Mereakadeemia hoonest sai 297 korteriga residents vaid 11 kuuga. 12-korruselises hoones ehitati välja üle 16 600 m2 moodsat elupinda ning 1,68 ha suurusele krundile 321 parkimiskohta.

„Tallinna suurima linnaosa arvukale elanikkonnale vaatamata on sealne uusarenduste maht olnud jätkuvalt tagasihoidlik,” märkis Laud. “Kõik müüki tulnud projektid on leidnud kiirelt ostjad, sest pakkumisest on puudus. Vega tõi olukorrale kaua oodatud leevendust.”

Vega korteriostjate seas on nii Lasnamäe elanikke kui ka suurel hulgal investoreid, rääkis Laud.

Arendaja on erilist tähelepanu pööranud turvalisusele ja parkimisele. Lisaks turvamehele on täielikult rekonstrueeritud majja paigaldatud ka kaasaegsed tuleohutusseadmed ja turvakaamerad. Suure parkimisala ja haljastatud hoovi privaatsuse tagab piirdeaed.

 

FAKTID

- Investeering 17 mln eurot

- 172 müüdud korterit vähem kui aastaga

- 12-korruseline hoone, kokku 297 korterit ja 312 parkimiskohta

- Korterite hinnad alates 69 900 €, ruutmeetri hind alates 1460 €

- Saadaval 2–4-toalised korterid suuruses 34–104 m2

- Kokku üle 16 600 m² moodsat elupinda

- Ehitusel töötas kokku 1524 inimest ning 110 firmat

- Esimesed 2 näidiskorterit valmisid 28 päeva pärast ehitusloa saamist

- Ehitusloast kuni vastuvõtmise akti allkirjastamiseni kulus 330 päeva

- Hoone arhitektuurse lahenduse töötas välja Apex Arhitektuuribüroo

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474