26. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallimate uusarenduste müük kiratseb

Foto: Pixabay
Ajal, mil Tallinna uute korterite müügitempo teeb rekordeid, läheb rohkem kui 50 üle 2500 eurose ruutmeetri hinnaga projektides müük vaevaliselt.

Paljudes kallimates projektides ei müüdud veebruaris ühtegi korterit. Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Soomani andmetel oli veebruari lõpu seisuga Tallinnas ja Harjumaal müügis 2500 uut korterit. Neist üle 1000 pakutakse hinnatasemega 2500 €/m² või rohkem. Kui kokku broneeriti kuu jooksul 266 uut korterit, siis kallimaid kortereid läks kaubaks vaid 55 ja seda 25 arendusprojektis. Ülejäänud 29 kallima hinnatasemega projektis ei müüdud ühtegi korterit.

Sooman ütles, et Tallinna kesklinna ja Põhja-Tallinna tuleb praegugi veel juurde projekte, mille äriplaanid koostati ajal, kui uusarenduste turul domineerisid jõukad soomlased ja venelased. Neist kõhnema rahakotiga kohalikud elanikud ja üüriinvestorid eelistavad soodsama hinnatasemega alternatiive.

Kokku on Tallinnas ja Harjumaal aktiivses müügis 124 uut korteriarendusprojekti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474