3. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks kolmandikku müüs kinnisvara maha ise

Fotol Postimehe kontserni kuuluva KV.EE juht Tarvo Teslon
Foto: Eiko Kink
Kaks kolmandikku kinnisvaraportaalide kasutajaist, kes tehinguni jõudsid, sai sellega hakkama maakleri abita.

Kinnisvaraportaalides kasvas maaklerite kuulutuste hulk mullu küll 13%, kuid 61% tehinguni jõudnuist said sellega hakkama iseseisvalt, ilma maaklerita, näitab uuringufirma Norstat tehtud värske uuring, kus küsitleti internetist tuhandet portaalikülastajat vanuses 18-66 aastat.

„Tehinguni jõudmise tõenäosus sõltub otseselt kinnisvaraportaali suurusest,“ kommenteeris KV.EE juht Tarvo Teslon pressiteate vahendusel. „Kui kahes suuremas portaalis jõudsid tehinguni kaugelt üle poole soovijaist, siis väiksemates portaalides napilt iga kümnes.“

Suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE jõudis mullu soovitud tehinguni 80% huvilistest, City24-s 64% huvilistest. Enim kasu oli portaalidest üürileandjail, kellest 67% leidsid endale portaali kaudu üürilise.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474