Kaks kolmandikku müüs kinnisvara maha ise

Tarvo Teslon
Fotol Postimehe kontserni kuuluva KV.EE juht Tarvo Teslon

Kaks kolmandikku kinnisvaraportaalide kasutajaist, kes tehinguni jõudsid, sai sellega hakkama maakleri abita.

Kinnisvaraportaalides kasvas maaklerite kuulutuste hulk mullu küll 13%, kuid 61% tehinguni jõudnuist said sellega hakkama iseseisvalt, ilma maaklerita, näitab uuringufirma Norstat tehtud värske uuring, kus küsitleti internetist tuhandet portaalikülastajat vanuses 18-66 aastat.

„Tehinguni jõudmise tõenäosus sõltub otseselt kinnisvaraportaali suurusest,“ kommenteeris KV.EE juht Tarvo Teslon pressiteate vahendusel. „Kui kahes suuremas portaalis jõudsid tehinguni kaugelt üle poole soovijaist, siis väiksemates portaalides napilt iga kümnes.“

Suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE jõudis mullu soovitud tehinguni 80% huvilistest, City24-s 64% huvilistest. Enim kasu oli portaalidest üürileandjail, kellest 67% leidsid endale portaali kaudu üürilise.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised