10 aprill 2018

Kinnisvara&shyarenduse konverentsi 2018 modereerib Igor Habal

Igor Habal  Foto: Äripäev

18. aprillil toimuva Kinnisvaraarenduse konverentsi 2018 moderaator on Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik ja varasemate kinnisvarauudised.ee konverentside armastatud esineja Igor Habal.

"Kiidan konverentsi kava aktuaalsete esituste osas – kinnisvaraturg, mis kipub üha enam olema uute korterite nägu ning selle areng on kinnisvarauudistes ühed loetumad ja oodatumad teemad," ütles Habal.

Igor Habal on töötanud Uus Maa Kinnisvarabüroos äri- ja elamispindade analüütikuna ligi kolm aastat. Ta on analüüsinud peamiselt ärikinnisvara tehinguid ja viimase aasta jooksul uurinud ka elukondlikku kinnisvaraturgu ning kinnisvaraarendusega seonduvat.

Habal on tuntud ja armastatud esineja Kinnisvarauudised.ee konverentsidel. Konverentsil Ärikinnisvara haldus 2018 tutvustas Habal hoonestamata arenduskruntide turgu analüütiku pilgu läbi, juhtides tähelepanu sellele, kui palju mõjutab hinda ning kinnistu edasist majandamist kehtiva detailplaneeringu puudumine.

"Viimase aasta-pooleteise jooksul on sagenenud kinnisvaratehingud, kus ostjad tunnevad varasemast rohkem huvi detailplaneeringuta kinnistute vastu ning ostetakse hoonestamata äriotstarbelisi kinnistuid, et seejärel sihtotstarvet muutma ja korterelamuid ehitama hakata," rääkis Habal.

Konverentsil Ärikinnisvara haldus 2016 tehtud ärikinnisvara turuülevaates nentis Habal, et vaatamata näilisele küllusele büroohoonete turul hoiab arendustempot üleval tõik, et alates 2020. aastast peavad kõik avalikud hooned olema liginullenergiahooned.

“Seepärast on väga paljude projektide valmimine kavandatud aastatesse 2018–2020. Tahetakse veel nii palju kui võimalik odavamalt ja teada-tuntud võtteid kasutades ehitada. Paljud ehitusfirmad on mulle öelnud, et liginullenergiahoonetele üleminek alles annab olulisel määral oskusteavet, esimesed hooned tulevad katse ja eksituse meetodil,” tõi Habal toona välja.

Ehitajaile ja kinnisvaraarendajatele suunatud Kinnisvaraarenduse konverents 2018 toimub 18. aprillil Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses. Vaata kava ja registreeri SIIN.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806