27. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara teenis priske kasumi

Möödunud aasta lõpus võttis Riigi Kinnisvaras ohjad enda kätte Kati Kusmin.
Foto: Äripäev
Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) üldkoosolek kinnitas 2017. aasta konsolideeritud majandustulemused, mille kohaselt sai Eesti suurim kinnisvarafirma mullu 16 miljonit eurot puhaskasumit.

Kontserni konsolideeritud müügitulu oli 2017. aastal 106,2 miljonit eurot kasvades aastaga 16,1 miljoni euro võrra, avaldas RKAS. Konsolideeritud ärikasum oli 2017. aastal 17,8 miljon eurot ja puhaskasum 16 miljonit eurot.

Üüritulu teenis ettevõte 61 miljonit ja vahendatud teenustest 33,4 miljonit eurot. Mittevajalikku kinnisvara müüdi aruandeaastal 8,3 miljoni euro väärtuses. RKAS korraldas 2017. aastal 773 riigihanget, mille maht rahalises vääringus oli kokku ligi 55 miljonit eurot. Edukalt viidi läbi 48,5 miljoni eurone võlakirjaemissioon, mille märkis parima pakkujana LHV Varahaldus. Raha suunati investeeringutesse.

Investeeringute maht aruandeaastal oli 77,2 miljonit eurot, eelmisel perioodil oli sama näitaja 55,7 miljonit eurot. Investeeringute kogumahust 57% moodustas käimasolevatest suurim arendusprojekt – 2018. aasta lõpus valmiv uus Tallinna vangla, kuhu läheb kokku ligi 100 miljonit eurot.

Üldkoosolek otsustas suunata kogu RKASi puhaskasumi peale kohustusliku reservkapitali eraldist jaotamata kasumisse. Ettevõtte jätkab mahukaid investeeringuid riigi kinnisvara portfelli parendamiseks, 2018. aasta investeeringute maht on ligi 76 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474