• 08.05.18, 09:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Statistika: eluasemelaenude intressimäär püsib stabiilsena

Märtsikuine uute eluasemelaenude keskmine intressimäär oli Eesti panga andmetel 2,37%. Intressimäär on püsinud juba aastaid üsna stabiilselt 2,1 ja 2,5% vahel.
Praegu püsib taevas pilvituna, kuid pikas perspektiivis on oodata ka ebameeldivamat ilma.
  • Praegu püsib taevas pilvituna, kuid pikas perspektiivis on oodata ka ebameeldivamat ilma. Foto: Pixabay
Kuue kuu euribor jääb jätkuvalt alla nulli joone. Märtsi keskmine 6 kuu euribor oli -0,27%. Tänastel uutel laenudel negatiivne euribor koguintressimäära ei mõjuta.
Valdavad prognoosid on, et euribor jtkab miinuses ja eluasemelaenude intressimäär lähitulevikus väga palju ei muutu. See tähendab, et liigub endises kitsas vahemikus ning kinnisvaraturule ei täiendavalt uut hoogu ega ka pidurit.
Arvestama aga peaks, et praegu püsib intressimäär väga soodsal tasemel. Pikas perspektiivis näitab intressimäära tase varem või hiljem tõusu.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele