Autor: kinnisvarauudised.ee • 21. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrum hakkab väikeettevõtetele pakkuma päikeseenergia lahendusi

Elektrum hakkab esimese elektrimüüjana Eestis pakkuma järelmaksuga finantseeritavaid päikeseenergia tarbimise valmislahendusi kodutarbijatele, korteriühistutele ja väikeettevõtetele. Paketis Päikese Klõps soetatakse päikeseelektrijaam intressita järelmaksuga viie aasta jooksul, lisaks ostab Elektrum tagasi omatarbest ülejääva elektrienergia.

Elektrum rajab päikeseelektrijaama „võtmed kätte“ põhimõttel: konsulteerib sobivaima lahenduse osas, tarnib ja paigaldab koostöös Naps Solar Eestiga päikesepaneelid ning aitab liitumisel võrguettevõtjaga ja kogu asjaajamisel kuni jaama käikuandmiseni. Mikrotootja lepingu sõlminutelt ostab Elektrum tagasi paneelidega toodetud ja omatarbest ülejääva elektri. Paketis Päikese Klõps saab elektrijaama soetada 15% sissemaksuga ning ülejäänud jaama maksumus kaetakse viie aasta jooksul kuutasudega.

Standardpaketis on paneelikomplektid 10 kuni 34 paneelini, mis vastab jaama võimsusele 3 kW kuni 10 kW. Erilahendusena saab tellida kuni 200 kW paneelikomplekte. Valikus on premium tüüpi Eestis toodetud monokristall-paneelid võimsusega 310 W ja hinnalt soodsamad polükristall-paneelid võimsusega 275 W.

“Elektrum on esimene elektrimüüja Eestis, kes hakkab pakkuma kiiret ja mugavat päikeseelektrijaama rajamise võimalust kodutarbijatele ja väikeäriklientidele. See on investeering tulevikku, millega saab suurendada sõltumatust kõikuvatest elektrihindadest, parandada hoone energiatõhusust, kasvatada kinnisvara väärtust ja elada keskkonnasõbralikumat elu,“ ütles Elektrum Eesti tegevjuht Andrus Liivand.

 “Toodame Eestis Põhjamaade tippkvaliteediga päikesepaneele aastast 2001,selles valdkonnas on Napsil aga peaaegu 40 aasta pikkune tegutsemise kogemus. Elektrumi on energiavaldkonnas tugev jaemüügiettevõte, mis sobib väga hästi meie edasimüügi kontseptsiooniga. Soodne järelmaksu võimalus teeb meie tooted Eesti inimestele paremini kättesaadavaks," rääkis Naps Solar Eesti tegevjuht Ander Pukk.

Eestis paistab päike 850 kuni 1200 tundi aastas, seda on sama palju kui Saksamaal, kus päikesepaneelid on väga populaarsed. Näiteks kodumajapidamisse sobiv 3,72 kW võimsusega päikeseelektrijaam koosneb 12 monokristall-paneelist ja toodab 3300 kW/h elektrit aastas, suurema osa sellest märtsist kuni oktoobrini. 

Elektrumi päikesepaneelide lahendused sobivad eelkõige kodumajapidamistele, kuid ettevõte näeb klientidena ka korteriühistuid ja väikeettevõtteid. Finantseerimisel ei kaasa Elektrum pankasid, liisingufirmasid või laenuühistuid.  

Elektrumi hinnangul on Eestis kokku ligikaudu 170 000 ühe-, kahepere-, ridaelamut, korteriühistut ja ärihoonet, mis võiksid kasutada päikeseenergia lahendusi.

Elektrum on Eestis tegutsenud üle 10 aasta, ettevõte kuulub Baltikumi suurima elektritootja ja juhtiva elektri jaemüügiettevõtte Latvenergo gruppi. 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474