Autor: Tõnu Toompark • 12. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 2018 I kvartalis tehti korteritehinguid aastatagusest 2,7% vähem

Foto: Andras Kralla
Maa-ameti andmetel tehti 2018 I kvartalis Eestis kokku 5243 korteriomanditehingut. Aastataguse ajaga võrreldes jäi tehinguid 2,7% vähemaks.

Korteritehingute käive oli samal ajal 385 miljonit eurot ehk eelmisest aastast 5,8% rohkem. Korteritehingute käibe kasvu taga on eelkõige kallinenud kinnisvara väärtus ja vähemal määral tehingute geograafiline paiknemine.

Eesti keskmine korteritehingute hind oli 2018 I kvartalis 1246 €/m². Keskmine hind tõusis aastataguse ajaga võrreldes 8%. Arvestades keskmise palga kasvu on tegemist enam-vähem samas proportsioonis oleva näitajaga. See on hea märk, sest annab teada, et tarbijate ostujõud püsib.

Eesti keskmine korteritehingu väärtus oli 2018 I kvartalis 73 461 € ehk eelmisest aastast 8,7% kõrgemal. Tehingu keskmine väärtus sõltub paljuski piirkonnast. Tallinnas-Tartus-Pärnus on tehingute keskmine väärtus märkasa kõrgem kui enamuses teistes maakonnakeskustes, ammugi siis tõmbekeskustest väljaspool.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474