Autor: Ehitusuudised • 21. juuni 2018

Nordeconil valmis Rootsis eriline kortermaja Väsby Terrass

Nordeconil valmis Stockholmi läänis asuv 8-korruseline kortermaja Väsby Terrass, milles on 59 suure rõdu või terrassiga 1-3toalist korterit. Upplands Väsby keskuses valminud hoone on Nordeconi kolmas projekt Rootsi turul, eelmisel aastal valmisid kortermajad Huddinge ja Nacka kommuunides.

„Oleme Rootsi turul tegutsenud juba kolm aastat ning järjekordse omapärase projekti graafikujärgse valmimise üle on mul siiralt hea meel,“ märkis Nordecon ASi juhatuse liige Priit Luman. „Saame Rootsi turul tegutsedes palju ainulaadseid kogemusi, mida saame rakendada tulevikus ka kodumaal.“

Viieaastase garantiiperioodiga hoone projekteeris Rootsi üks tuntumaid arhitektuuribüroosid Thomas Eriksson Arkitekter. Majas on suurte rõdude ja terrassidega 59 korterit ning selle ehitusmaksumus moodustas 6,3 miljonit eurot. Väsby Terrassi elanike kasutuses on täisvarustuses jõusaal, rattaruum, hobiruum ning laste mänguväljak. Esimesel korrusel on jõusaal ja jalgrataste hoiuruum-töökoda.

Upplands Väsby on asula ja vallakeskus Rootsis Upplandi maakonna Stockholmi läänis. Upplands Väsby on nii Stockholmist kui Uppsalast umbes 30minutilise rongisõidu ja Arlanda lennujaamast umbes 15 minuti kaugusel.

Ehitajaks oli Nordeconi kontserni kuuluv ettevõte Swencn AB ning tellijaks Rootsi kinnisvaraarendajaga Brabo Stockholm AB. Brabo on 1930. aastal Norrköpingis asutatud perefirma Mattssons Property AB 100% tütarettevõte, mis tegeleb kinnisavaraarendusega peamiselt Stockholmis ja selle lähedal ning Norrköpingis.

SweNCN OÜ on 2015. aasta alguses asutatud ettevõte, millest 60% kuulub Nordeconile ja 40% Sven Lennart Alpstalile kuuluvale Luksusjaht ASile. SweNCN osutab elamute ja mitteeluhoonete ehitusteenust eelkõige Kesk-Rootsi regioonis läbi Rootsis asutatud 100% tütarettevõtte SweNCN AB.

8-korruseline kortermaja Väsby Terrass
Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474