Kuula: millise laopinna eest saab hinda küsida?

Kinnisvaraekspertide hinnangul on tänane lao- ja tootmispindade turg konkreetse kliendi spetsiifiline ning üürnikukeskse turu kontekstis tuleb hinna väljateenimise nimel rohkem nii asukoha kui kliendi soovide nimel pingutada.

„Täna on hinnas kombineeritud lahendustega väiksemad pinnad, kus on korraga näiteks nii ladu, kui ka tegevusruum,“ rääkis Uus Maa Property Advisorsi konsultant Kristen Tamm Äripäeva raadio saates Kinnisvaratund.

Lisaks on Tamme hinnangul lao- ja tootmispindade puhul tähtsad logistiliselt hea asukoht ning läheduses olev infrastruktuur.

Favorte OÜ projektijuht Karl Kaeval lisas, et täna ei kardeta enam ka vanade ja amortiseerunud pindade lammutamist või hea asukoha tõttu laopinna ümber kujundamist kaubanduspinnaks. „Turul valikut jagub ning kliente palju pole – seega on kõik arendajad ideedele avatud ning jäikus muudaks müügi või väljaüürimise keeruliseks,“ selgitas Kaeval. 

Kuigi nõudmiste hulk on suurenenud, siis kõrgemat hinda arendajad siiski nende täitmise eest küsida ei saa. „Suures plaanis turul väga suuri muduatusi ei ole, 2012. aastaga võrreldes on ülemine hinnapiir sama, ainult alumised hinnatasemed on ülespoole tulnud,“ nentis Teder.

Saatejuht on Aivar Hundimägi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised