Autor: kinnisvarauudised.ee • 19. detsember 2018

Rand ja Tuulberg teenisid suurima dividenditulu kinnisvaraärist

Kahel viimasel aruandeaastal – 2017. ja 2016. aastal on Raivo Rand ja Aivar Tuulberg võtnud dividende umbes miljon eurot, millest lõviosa pärineb AS-ist Vallikraavi Kinnisvara, selgub täna ilmunud Äripäeva Dividendi TOP-ist.

2018 valminud korteriarendus Tartus
Autor: Vallikraavi Kinnisvara

“Kui kasumit tekib, siis võib natuke ka enda eest hoolitseda,” ütles ASi Rand & Tuulberg Grupp juht ja kaasomanik Raivo Rand. “Meil ei ole otsest dividendipoliitikat. Dividendi suurus sõltub majandusaastast ja ka sellest, kas on parasjagu kusagile investeerida või mitte.”

Rand oli päri väitega, et nende põhiline dividendiallikas on Vallikraavi Kinnisvara. “Me pole kinnisvaras suuri riske võtnud, see valdkond on meile aastate jooksul olnud suhteliselt stabiilne,” kommenteeris ta. “Kui ehitusmaterjalide tootmine on tänavu läinud isegi paremini kui võinuks arvata, siis ehituses on viimased kaks aastat olnud suhteliselt keeruline ja raske.”

Rand on veendunud, et ehitusturul järgmisel aastal kergemaks ei lähe. “On kaks varianti: maht jääb samaks või langeb natuke,” prognoosis ta. “Näha on, et riik tirib oma tellimusi natuke kokku. Samas eratellijate käitumine on etteaimamatu.” Pikemat intervjuud loe Äripäevast.

Vallikraavi Kinnisvara on rohkem kui 20 aastase ajalooga kinnisvaraettevõte, mis müüb elukondlikku ja ärikinnisvara peamiselt Tartus ning Tallinnas, nii Rannale kui Tuulbergile kuulub ettevõttest 50%. Käesoleval aastal avaldatud Äripäeva kinnisvarafirmade TOP-is asus ettevõte 53. kohal, kuid on olnud aasta 2001 majandustulemuste põhjal tabeli esimene.

Värsket Äripäeva Dividendi TOP-i näeb SIIT.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474