Autor: kinnisvarauudised.ee • 28. detsember 2018

Topeltkuulutused eksitavad ostjaid

Mõningal juhul võib üks ja sama korter olla müügil isegi kolme kuulutusega, kõigil sama maakler, kes iga kuulutust natuke muutnud. Selline käitumine eksitab endale kinnisvara otsivat klienti ja moonutab statistikat, kirjutab LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar saksing ettevõtte blogis.
Ingmar Saksing
Autor: Raul Mee

Tõsiselt uue kodu otsingutesse süvenenud ostjad on aastaid pärast esimest päringut märganud, et sama korterit või maja pakuvad kinnisvaraportaalis ühed ja samad maaklerid topelt. Mõnedel juhtudel ka kolmekordselt. Tõsi, pakkumised võivad olla pisut erinevad. Erinev võib olla kuulutuse juurde lisatud esimene pilt, tubade arv, korrus või asukoht, kuid täpsemal vaatlusel on näha, et tegemist on ühe ja sama korteri või majaga.

topeltkuulutused kinnisvaraportaalis (kuvatõmmis)

Arusaadavalt põhjustavad topeltkuulutused väärarusaamade tekkimist ostjates, sest nii jääb vale mulje pakkumiste arvust. Need soodustavad ka arusaamatuste tekkimist kokkulepete sõlmimisel, sest korter saab ikka ja ainult olla kas 1- või 2-toaline. Samuti moonutavad need kinnisvaraturgu, sest seeläbi esitatud statistika ja sellest tulenevad järeldused on valed.

Loe pikemalt LVM Kinnisvara blogist

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474