Jaga lugu:

Ühistöötamiskeskus loob kogukonnatunde

Büroopinna lühiajaline väljarentimine on tõusev trend. Kodukontori asemel on paindliku tööstiiliga firmad hakanud eelistama coworking töökohta, rääkis Äripäeva hommikuprogrammis Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.

Gert Jostov astub ettekandega üles ka Äripäeva Kinnisvarakonverentsil  Foto: Karli Saul

Kodus töötamisel omad eelised, kuid samas tekib isoleeritus, sest puudu on teistest inimestest. „Selle asemel, et üksi kodus töötada, jagad kontorit inimestega, kes ei pruugi olla sinu töökaaslased. Võivad olla, aga ei pruugi,“ selgitas Jostov ühistöötamiskeskuse eripära. See tähendab, et klient ei osta ruutmeetrit, vaid ligipääsu kontorile, kus ta saab vastavalt vajadusele kasutada kas lihtsalt töölauda, privaatset kontoriruumi või hoopis nõupidamissaali.

Jostovi kinnitusel on nii välismaal kui Technopolise oma klientide seas läbi viidud uuringutest näha, et ühistöötamiskeskuse puhul hinnatakse kõige enam kogukonnatunnet. „Selleks on coworking kontorites olemas Community manager, kelle ülesanne ongi keskustes toimuvat orkestreerida,“ kinnitas saatekülaline lisades, et korraldatakse ühiseid hommikusööke ja muid üritusi, kus inimesed saavad omavahel jagada kogemusi, äriideid ja vajadusel küsida nõu teise valdkonna spetsialistilt.

Ärikinnisvara üldiseid trende kommenteerides ütles Jostov, et üürilepingud lühenevad. „Eriti on seda näha rahvusvahelistel turgudel, isegi Skandinaaviamaades. Kui varem oli lepingu pikkus 5-10 aastat, siis nüüd kuni 3. Elu on dünaamiline, ka meie linnakus pole ükski ettevõte jäänud tavapärasesse suurusesse.“

Seetõttu muutuvad ka firmade vajadused kontoripinna järele, teatud perioodil on vaja ruumi rohkem, siis jälle vähem.

Kuula hommikuprogrammis eetris olnud intervjuud Gert Jostoviga Äripäeva uuest podcastide keskkonnast

Intervjuu algusaeg on 35.18.

VAATA SIIA!

Jagamismajandus kinnisvaraäris on üks 20. veebruaril toimuva kinnisvarakonverentsi teemasid. Oma kogemusi jagavad Technopolis Ülemiste Juhatuse esimees Gert Jostov ja Focus Space'i esindaja Kira Reiman.

Konverents Kinnisvarapööre toimub juba 20. veebruaril Viru Hotelli Konverentsikeskuses. Veel jõuad registreeruda SIIN

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee