Kristi Kool • 6 märts 2019

Üle poole üüripakkumistest tuleb Põhja-Tallinnast ja Kesklinnast

Kallid Kesklinna ja Põhja-Tallinna korterid moodustasid veebruari lõpuks juba üle poole kogu Tallinna üürikorterite pakkumisest, näitab City24 üürituru statistika.

Põhja-Tallinna kalleim üüripiirkond on Kalamaja  Foto: Arno Mikkor

"Suur üüripakkumiste arv näitab eeskätt seda, et inimesed soovivad alles hoida ka seda kinnisvara, mida nad ise ei kasuta," rõhutas City24 juht Karin Noppel-Kokerov. "Märgiline on, et Põhja-Tallinnas on üüripakkumisi pea sama palju, kui tervel Lasnamäel kokku."

„Põhja-Tallinnas pakutakse praegu enim üürile 1- ja 2-toalisi kortereid, kolme ja enamatoalisi üüripindu on saadaval märgatavalt vähem. Keskmine üüripinna suurus on Põhja-Tallinnas 38 ruutmeetrit ja keskmine korteri üürihind märtsi algul 474 eurot ehk 12,5 eurot ruutmeetris,“ kinnitas Karin Noppel-Kokerov Kinnisvarauudistele.

Ta lisas, et sõltuvalt linnaosa eripärast on erinevate asumite vahel suured hinnakäärid. Kui näiteks Koplis küsitakse ühetoalise korteri üüriks 250 eurot, siis Kalamajas tahetakse sarnase suurusega pinna eest kuni 800 eurot.

Kesklinnas pakutakse Noppel-Kokerovi sõnul samuti kõige rohkem üürile 1- ja 2-toalisi kortereid, kuid peaaegu samaväärselt on saadaval kolmetoalisi, mistõttu on Kesklinna keskmine üüripind võrreldes Põhja-Tallinnaga suurem - 50 ruutmeetrit. „Keskmine üürihind korteri kohta on Kesklinnas 586 eurot, kuid üürikorteri ruutmeetri hind võrreldes Põhja-Tallinnaga pisut madalam - 11,7 eurot. Kesklinna korterite üüri hinnavahemik jääb 320 - 2200 euro vahele."

City24 juhi sõnul on üürihinnad püsinud viimasel ajal püsinud suhteliselt stabiilsed, kuid Tallinna puhul avaldab kindlasti hindadele tõususurvet elanikkonna järjekindel kasv ja võõrtööjõu lisandumine. Samuti on üürikorteritesse investeerijad muutunud majanduse rahunemise tõttu ettevaatlikumaks, mistõttu ei lisandu üürikortereid turule senises tempos.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806