Autor: Tõnu Toompark • 12. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluruumide valmimine jõudsas tõusutrendis

2018. aastal valmis Eestis statistikaameti andmetel rekordiline kogus elamuid ja eluruume. Eelmisel aastal sai Eestis kasutusloa 1821 elamut kokku 6773 eluruumiga. Kasutusloa saanud eluruumide kogupindala oli 2018. aastal 608 064 m².
Foto: Pixabay

Eelmise 2017. aastaga võrreldes suurenes kasutusloa saanud elamute arv 8,8% ja eluruumide arv isegi 15% võrra. Suurem valminud eluruumide arvu määr tähendab, et enam suurenes suurema eluruumide arvuga elamute ehk korterelamute valmimine. Suurem korterelamute osakaal viitab omakorda aktiivsele elamispindade arendamisele ja valmimisele eeskätt Tallinnas-Tartus-Pärnus ning Tallinna ümbruses.

Nii kerkis Tallinnas 2018. a valminud eluruumide arv aastaga 7% võrra, kuid valminud eluruumide arv isegi 21,5% jagu. Enam ehk üle 40% suurenes valminud eluruumide arv 3- kuni 8-korruselistes Tallinna korterelamutes.

Arvestades jätkuvat ehituslubade väljastamise mahtu ja ehitise alustamisi on alust prognoosida, et 2019. aastal näeme kasvavat eluruumide valmimise mahtu.

Foto: Adaur.ee
Foto: Adaur.ee
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474