Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN kavandab aktsiaemissiooni

Kinnisvarafondi EfTEN Real Estate Fund III AS-i aktsionäride aprillis toimuval aktsionäride üldkoosolekul on kinnitamisel eelmise majandusaasta aruanne ning arutatakse ühe teemana ka aktsiakapitali suurendamist ja uute aktsiate noteerimist Nasdaq Tallinn börsi põhinimekirjas.
EfTEN Real Estate Fund III juhatuse liige Viljar Arakas
Foto: Andras Kralla

„Üldkoosolekul hääletamisele mineva emissiooni orienteeruv maht on 16 miljonit eurot ja fondi praegustel aktsionäridel on eesõigus aktsiaid märkida. Emissiooniga on kavas rahastada EfTEN Real Estate Fund III edasist kasvu Balti ärikinnisvara turul, kus me näeme endiselt häid võimalusi,“ ütles EfTEN Real Estate Fund III juhatuse liige Viljar Arakas.

Arakase sõnul on fondi portfell hästi tasakaalustatud, arvestades seda, et Balti riikide kinnisvaraturgu ei saa ühe vitsaga lüüa. „Praegu moodustab fondi portfellist 42% kaubanduskinnisvara, 30% logistikapinnad ning 28% büroohooned. Riikide lõikes on portfellist suurim osa Leedus (68%), millele järgnevad Eesti (24%) ja Läti (8%),“ ütles Arakas.

Lisaks aktsiaemissioonile on 17. aprillil Tallinnas toimuva aktsionäride üldkoosoleku päevakorras informatsioon fondi tegevusest, 2018. majandusaasta aruande kinnitamine ning kasumi jaotamine. Vastavalt aktsionäride korralise üldkoosoleku teatele tehakse aktsionäridele ettepanek maksta 3,1 miljoni eurot dividendideks, mis teeb netodividendiks aktsia kohta 0,95 eurot. Eraldised reservkapitali moodustavad 315 000 eurot ning jaotamata kasumi jääk pärast eraldiste tegemist on 10,6 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474