Autor: Tõnu Toompark • 26. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 95 protsenti 2018. a valminud eluruumidest asuvad Harju, Tartu ja Pärnu maakondades

2018. a valmis statistikaameti andmetel Eestis kokku 6472 eluruumi. Eelmise aastaga võrrelduna suurenes valminud eluruumide arv 10% võrra. Suuremale valminud eluruumide arvule andis tuge aktiivne kinnisvaraturg koos soodsate majandustingimustega.
2018. aastal valminud kortermaja Tallinnas Stroomi ranna ääres
Foto: RE Kinnisvara

Valminud eluruumide arvust 76% ehk 4929 eluruumi valmisid Harju maakonnas. Kogu Eesti valminud eluruumidest omakorda 49% ehk 3149 eluruumi asuvad Tallinna linnas.

Tallinna ja Harjumaa kõrval paistavad ainsate pisutki aktiivsemate arenduspiirkondadena välja Tartumaa ja Pärnumaa. Tartumaal valmis 2018. a jooksul 975 eluruumi ehk kogu Eesti mahust 15%. Pärnumaal olid vastavad näitajad 238 eluruumi ja 4%.

Kõikide muude maakondade valminud eluruumide kogumaht jäi 2018. a jooksul alla 100 piirimaa. Kokku valmis väljaspool Harju, Tartu ja Pärnu maakondi Eestis 2018. a jooksul 330 uut eluruumi, mis kogu Eesti mahust oli 5%.

Väljaspool linnu valmivate eluruumide näol on tegemist valdavalt ühepereelamutega. Sellest on tingitud väljaspool Tallinna -Harjumaad ning Tartu maakonda asuvate valminud eluruumide keskmisest suurem pindala.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474