Autor: kinnisvarauudised.ee • 2. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi Vesi mõõdab klientide veetarbimist tarkade veearvestitega

Veetarbimise mõõtmiseks ning lekketeabe saamiseks mõõdab Viimsi Vesi klientide veetarbimist nüüd internetti ühendatud nutikate veemõõtjatega. Lahendus võimaldab analüüsida veetarbimise mustreid.
AS-i Levira juhatuse liige Meelis Anton
Foto: Levira

Uus süsteem põhineb digiteenuste ettevõtte Levira asjade interneti (IoT) tarkvaralahendusel ning süsteem kasutab Kamstrupi nutikaid veemõõtjaid, mis töötavad Sigfoxi rahvusvahelises võrgus.

„Viimsi Vesi otsib alati järgmise põlvkonna tehnoloogiaid, mis sobivad meie vajadustega, et pakkuda oma klientidele parima kvaliteediga teenuseid. Just seetõttu otsustasime teha koostööd selle valdkonna ühe liidri Leviraga, kellel on pikaajaline kogemus raadioühenduste tarkvaralahenduste osas, ülemaailmse IoT võrgu pakkuja Sigfoxiga ning mõõtmisalase kõrgtehnoloogia pakkuja Kamstrupiga,“ selgitas AS-i Viimsi Vesi finantsjuht Pille Arula.

Uue lahendusega muutub Viimsi Vee klientide veetarbimine kaugloetavaks ning saab teha kiireid hinnanguid igakuiseks arveldusaruandluseks. Automaatne süsteem on mugav kasutajate jaoks, kuivõrd veenäidud edastatakse teenusepakkujale alati täpselt ja õigeaegselt. Arvestite ebakorrapärase käitumise, näiteks veelekke puhul, käivituvad alarmid reaalajas.

„Viimsi Vee projektiga demonstreerime koos oma partnerite Sigfoxi ja Kamstrupiga asjade interneti lahenduse tõelist väärtust ning pakume oma klientidele võimalust keskenduda täielikult oma põhitegevustele,” lisas AS-i Levira juhatuse liige Meelis Anton.

Eestis Sigfoxi võrku haldava Connected Balticsi tegevjuht ja kaasasutaja Kushtrim Xhakli selgitas, et Kamstrupi seadmetest automaatselt Sigfox Cloudi ja Levira IoT platvormile edastatavad andmed võimaldavad Viimsi Veel pakkuda oma klientidele andmeanalüüsil põhinevat lisaväärtust ning saada reaalajas täpset ülevaadet veevõrgus toimuvast.

Levira, Connected Baltics ja Kamstrup pakuvad 2019. aastal sama lahendust ka teistele Põhja-Euroopa veefirmadele. Kamstrup MULTICAL 21 aku eluiga on 16 aastat, mis võimaldab pakkuda kommunaalettevõtetele paindlikke lahendusi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474