Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko maksab rohkem kui 17 miljoni euro eest dividendi

Merko Ehitus AS teeb aktsionäridele ettepaneku maksta 2018. aasta eest dividendi 1 euro aktsia kohta.
AS Merko Ehitus juhatuse esimees Andres Trink
Foto: Andras Kralla

8. mail toimuval aktsionäride koosolekul kinnitatakse 2018. aasta aruanne ja dividendiks eraldatav osa kasumist 17,7 miljonit eurot.

Kes soovib dividendist osa saada, peab ostma aktsiad hiljemalt 25. juunil, sest ex-dividendi päev on 26. juuni ja sellel kuupäeval toimunud aktsiate ostu-müügitehingutes on dividendiõigus aktsiate müüjal, mitte ostjal.

Merko kirjutas börsiteates, et kontserni müügitulu kasvas 2018. aastal üle 30 protsendi ja ületas esmakordselt 400 miljoni euro piiri. Erakordselt suurtele ehitusmahtudele ja kiirele kasvule oli laotud vundament mitu aastat tagasi sõlmitud suuremahuliste ehituslepingute näol.

2018. aasta puhaskasum oli 19,3 miljonit eurot, aasta tagasi oli see 14,7 miljonit eurot.

Müügituluks kujunes 418 miljonit, 2017. aastal 317,6 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474