Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. aprill 2019

Naised investeerivad üürikinnisvarasse üha enam

Eesti suurima üürikorterite arendaja Scandium Kinnisvara müügistatistika näitab, et kinnisvarainvestorite seas tõstavad tugevalt pead naisinvestorid. Naiste osakaal üürikorteritesse investeerijate seas on kahe aastaga enam kui viiekordistunud.

Autor: Unsplash

Scandium Kinnisvara on viimase kahe aasta jooksul müünud üle 230 väikekorteri. Veel aasta tagasi domineerisid ostjate seas tugevalt mehed, kuid viimase aastaga on olukord oluliselt muutunud ja naiste osakaal hüppeliselt tõusnud.

Scandium Kinnisvara müügijuht Maia Lõško kinnitab, et ettevõtte viimastes arendusprojektides moodustavad naised juba enam kui 50% ostjaskonnast. „See on veel võrreldes kahe aasta taguse ajaga, mil naised moodustasid vaid 10% ostjaskonnast, tohutu kasv.”

Samas jäävad investeeringute suurused vastassugupoole summadele veel alla. “Naised on kinnisvarainvesteeringu tegemisel ettevaatlikumad ning soovivad investeerimisobjekti kohta väga põhjalikku ülevaadet. Eelistatakse investeeringute hajutamise mõttes investeerida erinevatesse arendustesse ühe kuni kahe korteri kaupa. Mehed seevastu eelistavad investeerida suuremalt ühte väljavalitud arendusse, et muuta korterite haldamine võimalikult lihtsaks ja mugavaks.”

Samuti näitab ostustatistika, et laenude osakaal tehingutes on langemas ja üha enam investeeritakse omakapitali.

HEA INVESTEERIMISHUVILINE!

Ootame Sind juba 17. aprillil konverentsile "Ärikinnisvarasse investeerimine".

Loe programmi ja täida registreerimisvorm SIIN

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474