Naised investeerivad üürikinnisvarasse üha enam

Eesti suurima üürikorterite arendaja Scandium Kinnisvara müügistatistika näitab, et kinnisvarainvestorite seas tõstavad tugevalt pead naisinvestorid. Naiste osakaal üürikorteritesse investeerijate seas on kahe aastaga enam kui viiekordistunud.

Foto: Unsplash

Scandium Kinnisvara on viimase kahe aasta jooksul müünud üle 230 väikekorteri. Veel aasta tagasi domineerisid ostjate seas tugevalt mehed, kuid viimase aastaga on olukord oluliselt muutunud ja naiste osakaal hüppeliselt tõusnud.

Scandium Kinnisvara müügijuht Maia Lõško kinnitab, et ettevõtte viimastes arendusprojektides moodustavad naised juba enam kui 50% ostjaskonnast. „See on veel võrreldes kahe aasta taguse ajaga, mil naised moodustasid vaid 10% ostjaskonnast, tohutu kasv.”

Samas jäävad investeeringute suurused vastassugupoole summadele veel alla. “Naised on kinnisvarainvesteeringu tegemisel ettevaatlikumad ning soovivad investeerimisobjekti kohta väga põhjalikku ülevaadet. Eelistatakse investeeringute hajutamise mõttes investeerida erinevatesse arendustesse ühe kuni kahe korteri kaupa. Mehed seevastu eelistavad investeerida suuremalt ühte väljavalitud arendusse, et muuta korterite haldamine võimalikult lihtsaks ja mugavaks.”

Samuti näitab ostustatistika, et laenude osakaal tehingutes on langemas ja üha enam investeeritakse omakapitali.

HEA INVESTEERIMISHUVILINE!

Ootame Sind juba 17. aprillil konverentsile "Ärikinnisvarasse investeerimine".

Loe programmi ja täida registreerimisvorm SIIN

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806