Autor: Tõnu Toompark • 16. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: korteritehingute ruutmeetrihind ja kogumaksumus kasvavad mõõdukal määral

Maa-ameti andmetele põhinedes oli 2019 I Kvartali Eesti keskmine korteritehingu hind 1285 €/m² ja tehingu kogumaksumus 76 300 eurot. Aastataguse ajaga võrreldes kasvas keskmine korteri ruutmeetrihind 3,1% ja tehingu kogumaksumus 3,9% võrra.
Tallinna korterituru keskmine ruutmeetrihind on 1896 eurot

Tallinna korteritehingu ruutmeetrihind ületas Eesti keskmist poole võrra. Tallinna korteritehinguid tehti 2019 I kvartalis hinnaga 1896 €/m². Tallinna tehingute aastane hinnatõus oli Eesti keskmisest kõrgemal – see oli 3,9%.

Pealinna korteritehingu keskmine maksumus oli samuti Eesti keskmisest oluliselt ülevalpool. Tallinna keskmine korteritehingu kogumaksumus oli 109 600 eurot. Aastatagusest ajast on see 4,0% rohkem.

Korteritehingute hinna ja kogumaksumuse tõusu taust on jätkuvalt aktiivne korteriturg ja seda isegi vaatamata mõningale korrektuurile tehingute arvus. Korteriostjate keskmine palk on kasvanud, tööhõive püsib kõrgel, pangad annavad üsna meelsalt laene välja. Nii on ostujõud tugev ja keskmise palga kasvust allapoole jääv kinnisvara kallinemine on see, mis ei tohiks korteriostjatel üle jõu käia.

Foto: Adaur.ee
Foto: Adaur.ee
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474