Autor: Kristi Kool • 15. mai 2019

Vaata Balti kinnisvaraauhinnale kandideerivaid hotelle

Hotellide kategoorias jõudis Balti kinnisvaraauhinna finaali 5 majutusasutust, mis kõik avasid uksed 2018. aastal. Nominentide seas on nii uusi hooneid kui restaureeritud ehitisi. Eestit esindab finaalis Metropol SPA ja Conference Hotel Tallinnas.
Spaa olemasolu annab hotellide kategoorias plusspunkte
Foto: Wellton Riverside Spa Hotel

Viietärniline disainhotell Hotel Pacai Vilniuses on ajaloolisse mõisahoonesse rajatud luksuslik majutusasutus, mis avas uksed 2018 kevadel. Tegemist on endiste leedu aadlike perekond Pacai elukohaga, mis pärineb 1677. aastast.

Hotell asub Vilniuse vanalinna südames.

Hoone rekonstrueerimisel säilitasid arhitektid säilitasid võimalikult palju autentseid detaile nagu kaared, ajalooline siseõu ja hoones asuvad freskod. Ka tubades on lähtutud endisaegsest suursugususest, mis on kombineeritud tänapäevaste mugavustega.

Hotellis on 104 avarat tuba, kaks konverentsiruumi, lounge-baar ja restoran, mis pakub kohalikke toite ning spaa ja ööpäevaringselt avatud jõusaal.

Broneerimiskeskkonna Booking külastajad on hinnanud hotelli punktisummaga 9,5. Kõige sagedamini tõstetakse tagasisides esile suurepärast asukohta, stiilset interjööri ning kvaliteetset teenindust.

Foto: Hotel Pacai

Grand Poet Hotel paikneb ajaloolise Riia südames, vaid mõne sammu kaugusel Vabaduse monumendist ja Riia vanalinnast. Hotellist pääseb hõlpsasti ligi peamistele äri- ja diplomaatilistele keskustele, ajaloolistele paikadele, kaubanduskeskustele ja linna põhilistele vaatamisväärsustele.

Hoone ehitati juba 1879. aastal ning see kuulub ajaloolise tähtsusega arhitektuurimälestiste hulka. Ehitis on aastate jooksul mitu korda omanikku vahetanud, pärast Läti taasiseseisvumist asus seal Läti siseministeerium. Mitu aastat tagasi kolis ministeerium kaasaegsesse hoonesse ja ajalooline ehitis jäi lagunema, kuni see restaureeriti ja alates 2018. aasa algusest avas uksed Grand Poet Hotel.

Viietärnihotellis on 168 tuba, sealhulgas 20 luksuslikku sviiti, lisaks jõusaal, spaa, tervisekeskus ja söögikohad. Hotellil on konverentsi- ja peoruumid.

Booking.com lehel annavad külastajad hotellil hindeks 9,5. Kõige rohkem ollakse rahul spaaga ja asukohaga, palju kiidetakse ka hommikusööki.

Foto: Booking.com

Neljatärniline Wellton Riverside Spa Hotel avati Riias 2018. aasta novemnris. Asub mitmete UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvate huviväärsuste lähedal nagu Mustpeade maja, Riia toomkirik ja Läti rahvusooper. Nagu hotelli nimest võib välja lugeda, jääb majutusasutus Daugava jõe lähedale. Jõevaadet on võimalik nautida hotelli katusel asuvalt terrassilt, kuhu pääsevad ainult hotelli külalised.

Hotellis on 222 eri klassi tuba, Aasia köögi restoran ja ruum konverentsidele ja üritustele. Hotellil on ka piirkonna suurim spaakompleks SPA Riverside pindalaga 638 m, kus on bassein, mullivann, külma veega vann, ämbridušš, ürdisaun, Türgi aurusaun ja seedripuust vann.

Booking. com kasutajad hindavad hotelli 9,2 punkti vääriliseks. Külastajad on eelkõige rahul rikkaliku läti köögi hommikusöögiga.

Foto: Wellton

Eestit esindab hotellide kategoorias Metropol SPA ja Conference Hotel Tallinna kesklinnas hinnatud Rottermanni kvartalis, kust kiviviske kaugusel Euroopa vanim säilinud vanalinn ja ümbruses ohtralt meelelahutusasutusi.

Neljatärnihotell võtab oma külalisi vastu 137 eri klassivalikuga numbritoas. Ruumide sisekujundus on hele ja põhjamaine.

Hotell pakub ka ühendatud uksega tube; tube erivajadustega inimestele ja allergikutele.

Spaaosas ootavad külastajaid neli erinevat sauna koos basseini ja mullivannidega.

Hotellis on eeskujulikud võimalused konverentside korraldamiseks, valikus on suuremad saalid rahvarohkematele üritustele ja ka pisemad koosolekuruumid, kõik varustatud vajamineva sisutuse ja tehnikaga.

Metropol SPA ja Conference Hotel alustas tegevust 2018. aasta detsembris.

Booking.com annab hindeks 9,1. Külastajad ütlevad kiitvaid sõnu asukoha ja tubade puhtuse kohta.

Foto: Booking.com

Neljatärnihotell Hotel Vilnia asub Vilniuse südames. 19ndal sajandil ehitatud klassitsistlik hoone sai pärast renoveerimist uue elu.

Hoone taastamise puhul säilitati võimalikult palju vanu arhitektuurielemente, et hoone ka pärast moderniseerimist säilitaks oma ajaloolise eripära. Siseviimistluses kasutati palju naturaalseid kanga- ja põrandakattematerjale ja kujunduses on vana ja uus kooskõlas.

Ka Booking.com tagasiside hulgast leiab kõige rohkem kiidusõnu just selle kohta, kuidas toad on remonditud nii, et need maja ajaloolise taustaga suurepäraselt sobivad. Külastajad hindavad hotelli 9,5 punktiga. Hotellis puudub spaa, mida osa inimesi miinuseks peab.

KUIDAS SELGUVAD BALTI KINNISVARAAUHINNAD?

Newsec ning Ober-Haus valisid eelmisel aastal lõpetatud 32-st ärikinnisvara ning 79-st elamu arendustest välja kokku 15 finalisti.

Teises voorus välja valitud projekte hindas konkursi žürii, mille moodustavad kinnisvaraturu esindajad ning eksperdid. Peamisteks kriteeriumiteks olid innovaatilisus, disain, asukoht, juurdepääsetavus ning kvaliteet. Küll aga erinevad igas kategoorias hindamiskriteeriumid vastavalt kategooria spetsiifikale, hotellide puhul andsid plusspunkte konverentsiruumid ja spaa, žürii võttis arvesse ka Booking.com lehel antud hindeid.

Võitjad selguvad 16. mail Vilniuses toimuval Balti Kinnisvara Investeeringute foorumil.

Foto: Hotel Vilnia
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474