Vaata, kui põnevad rõdud ehitatakse Noblessneri uutele kortermajadele

Noblessneri linnaku teises ehitusetapis valmib 320 uut korterit. Kvartalisse kerkib siseõuega ringmaja ning eriliste etteulatuvate rõdudega korterelamud.

Esimeses etapis valmis BLRT ja Merko Ehitus eesti koostöös Staapli majade kvartal, kus asuvast 200st korterist müümata veel vaid 15. Koostöö jätkub ka II etapis, mille jooksul ehitatakse kokku 6 hoonet korterite ja esimese korruse äripindadega.

„Järgmise etapi I osa on aadressile Allveelaeva 4 hoone ehitamine. Sinna kerkib perimetraalse hoonestuslaadiga maja, kus umbes 150 1-3 toalist korterit ja esimesel korrusel 800 ruutmeetrit äripinda,“ tutvustas plaane Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Jaan Mäe. Tema sõnul on äripindadele oodatud eelkõige kvartali elanikkonda teenindavad ettevõtted, kuid välistatud pole ka bürood.

Hoone ehitamisele eelnes arhitektuurikonkursi, kus osales 4 bürood. Võitjaks osutus arhitektuuribüroo PLUSS kavandiga Koduaed. Vaata videot (lõpptulemus võib detailides veidi erineda)

„Meile meeldisid võidutöö kaunid fassaadid. Väga hästi on läbi mõeldud korterite ja korruste plaanilahendused. Lisaks on meil Plussiga hea koostöökogemus, sest sama büroo tegi Staapli hooned,“ selgitas Mäe.

Sama ala II etappi kuulub lisaks siseõuega elumajale veel 5 eluhoonet, kuhu ehitatakse kokku 180 korterit ja 1300 ruutmeetrit esimeste korruste äripinda.

Nendele hoonetele toimunud eraldi arhitektuurikonkursi võitis 5 osaleja seast KOKO Arhitektid. „Meile sümpatiseerisid väga pikad konsoolsed rõdud. Ehitusfirmale on kindlasti mõttekoht ja väljakutse, kuidas sellised rõdud toestada, aga küll me lahenduse leiame,“ lubas Mäe. Vaata videot (lõpptulemus võib detailides veidi erineda)

Esimese elumaja valmimine on planeeritud 2021. aasta lõppu, ülejäänud hooned valmivad eelduste kohaselt 2022. aastal.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806