Autor: Priit Pokk • 4. juuni 2019

Eksminister asus juhtima kinnisvarafirmat

Endine keskkonna-, sise- ja sotsiaalminister Marko Pomerants asus juhtima kinnisvaraäri BlueSky Project, millelt on järgnevatel aastatel oodata mitut suurarendust Jüris, Rae ja Viimsi vallas.

Marko Pomerantsil on olnud hallata päris mitu ministriportfelli, nüüd sai temast kinnisvaraärimees
Autor: Andras Kralla

“Öeldakse, et ära iial ütle iial, aga praegu mulle küll meeldib see mõte, et ma ei tee enam poliitikat igapäevase palgatööna. Päriselus osalemine on ju väga huvitav,” lausus Isamaa ridedesse kuuluv pikaaegne poliitik.

Ettevõttesse meelitas Pomerantsi selle omanik ning varasem tuttav Marko Rink, kes lausus, et eks ekspoliitiku palkamisel ole omad plussid ja miinused. “Positiivse poole pealt, kui ettevõttega on seotud tuntud inimene, siis on ikka lihtsam asju ajada. Negatiivse poole pealt, on jah erakondlikud kuuluvused jne, aga me oleme alati püüdnud ajada võimalikult selgelt oma asju, et sellised asjaolud, et kes mis erakonda kuulub, see meie tegevust küll ei mõjuta,” sõnas Rink.

Selle kohta, miks just kinnisvaravaldkonda sai edasi liigutud, lausus Pomerants, et tal on mitu omadust, mida saab kasutada valdkondadeüleselt, ka kinnisvaras. “Inimestega suhtlemine, nende motiveerimine, olulisele keskendumine ja süsteemsus moodustavad minu põhioskuste paketi,” märkis Pomerants.

Viimastel riigikogu valimistel Pomerants riigikokku enam ei pääsenud, kuna jäi oma ringkonnas häältearvuga alla näitleja Üllar Saaremäele. Varem oli Pomerants riigikogusse valitud neljal järjestikusel korral alates aastast 2003. Pomerants lisas, et talle piisab nüüd poliitikast juba sellest, et saab jätkata Rakvere linnavolikogu liikmena.

BlueSky Project arendab peamiselt eramute elurajoone, seda eelkõige Rae vallas. Tulemas on aga mitu suurprojekti – rohkem kui tuhat elamuühikut Viimsisse, Jürisse ning Järvekülla. Arenduste kogumahtu ettevõtte omanik Marko Rink välja ei julgenud öelda. “See jaguneb niivõrd pika perioodi peale, et kui see number välja öelda, see võib olla natuke petlik. Pigem seda ei ütleks.”

Loe rohkem Äripäevast

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474