Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. juuni 2019

Maaklerid said uued head tavad

Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda kinnitas ühtsed head tavad Eestis tegutsevatele kinnisvaramaakleritele.
Maakleritekoja juhatuse liige Margit Sild.
Foto: Veiko Tõkman

Eesti Kinnisvaramaaklerite heade tavade eesmärgiks on luua ühtne eetiline alus Eestis tegetsevatele kinnisvaramaakleritele nii maakleritegevusega seonduvates toimingutes kui ka omavahelistes suhetes vastavalt Euroopa Parlamendi direktiivile ja VÕS § 620 lg 2.

Kui seni oli olemas heade tavade koodeks Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja liikemetele ja Eesti Kinnisvarafirmade Liidu liikmetele, siis nüüd on loodud kinnisvaravahendajatele ühtne eetika- ja käitumismisreeglistik, mis paljuski tugineb erialaliitude heade tavade koodeksitele.

“Eesmärk oli luua maakleritele ühtsed käitumisnormatiivid. Eestis tegutsevad kinnisvaramaaklerid on kantud maaklerite registrisse ning nad on registriga liitudes andnud kinnituse, et nad järgivad kutse- ja teenusestandardit, EV seadusi ning Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja häid tavasid. Samas ei ole suur hulk Eesti maaklereid EKMK liikmed ja seega oli vajadus luua head tavad kõigile Eestis tegutsevatele registreeritud kinnisvaramaakleritele,” selgitas maakleritekoja juhatuse liige Margit Sild.

Kinnisvaravahendajat valides tuleks veenduda, et ta on kantud maaklerite registrisse, sest sinna kantud isikud on kinnitanud, et nad järgivad kehtivaid õigusakte, kutsestandardit, kinnisvaramaaklerite teenusestandardit ja häid tavasid.

Kinnisvaramaaklerite register ja Eesti kinnisvaramaaklerite head tavad on leitavad maakleritekoja kodulehelt.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474