Maaklerid said uued head tavad

Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda kinnitas ühtsed head tavad Eestis tegutsevatele kinnisvaramaakleritele.

Maakleritekoja juhatuse liige Margit Sild.  Foto: Veiko Tõkman

Eesti Kinnisvaramaaklerite heade tavade eesmärgiks on luua ühtne eetiline alus Eestis tegetsevatele kinnisvaramaakleritele nii maakleritegevusega seonduvates toimingutes kui ka omavahelistes suhetes vastavalt Euroopa Parlamendi direktiivile ja VÕS § 620 lg 2.

Kui seni oli olemas heade tavade koodeks Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja liikemetele ja Eesti Kinnisvarafirmade Liidu liikmetele, siis nüüd on loodud kinnisvaravahendajatele ühtne eetika- ja käitumismisreeglistik, mis paljuski tugineb erialaliitude heade tavade koodeksitele.

“Eesmärk oli luua maakleritele ühtsed käitumisnormatiivid. Eestis tegutsevad kinnisvaramaaklerid on kantud maaklerite registrisse ning nad on registriga liitudes andnud kinnituse, et nad järgivad kutse- ja teenusestandardit, EV seadusi ning Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja häid tavasid. Samas ei ole suur hulk Eesti maaklereid EKMK liikmed ja seega oli vajadus luua head tavad kõigile Eestis tegutsevatele registreeritud kinnisvaramaakleritele,” selgitas maakleritekoja juhatuse liige Margit Sild.

Kinnisvaravahendajat valides tuleks veenduda, et ta on kantud maaklerite registrisse, sest sinna kantud isikud on kinnitanud, et nad järgivad kehtivaid õigusakte, kutsestandardit, kinnisvaramaaklerite teenusestandardit ja häid tavasid.

Kinnisvaramaaklerite register ja Eesti kinnisvaramaaklerite head tavad on leitavad maakleritekoja kodulehelt.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806