Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. juuni 2019

Põhja-Tallinna kerkib seenioride maja

Põhja Tallinna linnaossa Maleva tn 18 kinnistule seenioride korterelamu ehitamise riigihankel tunnistati edukaks Nordlin Ehituse OÜ pakkumus.
Maleva 18 asunud amortiseerunud eluhoone lammutamisele 2011. aasta talvel oli tulnud kohale ka toonane Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Autor: ehitusuudised.ee

„Uus viiekorruseline 80 korteriga korterelamu rajatakse amortiseerunud ja mitu aastat tagasi lammutatud endise ühiselamu kohale,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Hoonesse on kavandatud 76 ühetoalist ja neli kahetoalist korterit, mis on ette nähtud eeskätt vanemale, igapäevaeluga toimetulekuks mõningast abi vajavatele vanema generatsiooni esindajatele.“

Korteritele tagatakse maksimaalne ligipääsetavus, 80% korteritest on projekteeritud vastavalt invanõuetele. Hoone esimesel korrusel hakkavad asuma ka ühiskasutuses olevad ruumid ja tugiteenused.

Ehitustööde algavad juulis ning maja valmib järgmise aasta augustiks. Projekt koos ehitusloaga valmis aprillis 2019. Projekteeris Esplan OÜ.

Maleva tn 18 kinnistule seenioride kodu rajamise projekti kogumaksumus on 7,5 miljonit eurot. Projekti kaasrahastab SA Kredex kohaliku omavalitsuse üksuse elamufondi arendamise investeeringutoetusega summas 2,5 miljonit eurot.

„Tallinn jätkab abivajajatele soodsate üürikorterite rajamist. Ühtlasi tegeleme aktiivselt olemasolevate sotsiaal- ja munitsipaalmajade renoveerimisega,“ ütles Võrk. „Lõpule on jõudmas Paagi tn 10 korterelamu terviklik rekonstrueerimine ning Sõpruse pst 5 sotsiaalelamu renoveerimine. Paagi tn 10 korterelamus on 264 korterit, sh 20 invakorterit esimesel korrusel. Kindlasti saab sellest korterelamust rekonstrueerimise eeskuju teistegi sarnaste korterelamute omanikele-haldajatele.“

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474