Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. juuli 2019

Repston OÜ saab Tallinna külje alla uue tootmishoone

Metallitöödele ja eritellimusmööblile keskendunud ettevõte Repston OÜ rajab Tallinna külje alla Liivamäe külla tipptehnoloogiast tulvil uue tootmishoone, et rahuldada rahvusvaheliste klientide kasvavat nõudlust. Uus hoone sai möödunud nädalal nurgakivi.
Foto: Karli Saul

Capital Milli arendatav tööstus- ja büroohoone valmib 2020. aastal. Repstoni asutaja ja tegevjuhi Edwin Jakobsoni sõnul kolitakse ekspordile keskenduv ettevõte seniselt umbes 1000 ruutmeetrilt ligi neli korda suuremale pinnale ning vahetatakse välja enamus seadmepargist.

„Repstoni kaubamärk on kvaliteetsed, efektsed ja kõrge keerukusastmega metallist ja puidust sisustuselemendid. Uue tootmishoonega astume mitu sammu edasi, sest võtame kasutusse oma valdkonna absoluutse tipptehnoloogia. Investeeringu maksumus on kokku ligi 2 miljonit eurot,“ ütles Jakobson.

Uue hoone puhul on oluline ka olmetingimuste parandamine ja avardamine, samuti töökohtade arvu kasvatamine. Kui olemasoleva tehase võimekus on 30 töötajat, siis uue puhul see number kahekordistub. Lisaks kasutatakse tehase sisekujundusel Repstoni oma tooteid ja demonstreeritakse tehase võimalusi. Asukoha valikul mängis olulist rolli lähedus senisele tootmishoonele ja võimalus tegevust laiendada.

„Meie jaoks oli oluline, et uus hoone saaks Maardu külje all asuva senise tehasega samasse piirkonda ning töötajad ei peaks elukorralduses suuri muutusi tegema,“ lausus Jakobson. „Lisaks saame siin samas tootmist laiendada, alustades järgmisel aastal kõrvalkrundile rajatavas hoones puidust mööbli tootmisega. Tootmishoonete katused plaanime katta päiksepaneelidega, et katta kuni 50% aastasest elektrivajadusest.“

Tehas valmib rätsepatööna

Capital Milli ehitusjuht Taavi Kiisk märkis, et Repston on ambitsioonikas ettevõte, kellele uue tehase rajamisega pakutakse rätsepatööna valmivat täislahendust.

„Repstoni uus hoone valmib tihedas ja konstruktiivses koostöös tellijaga, et pakkuda lahendus, mis kõige täpsemalt vastab nende vajadustele mitte ainult praegu, vaid ka tulevikus,“ sõnas Kiisk. „Oleme loonud kõik tingimused, et Repston saaks tulevatel aastatel kasvu jätkata ning kasvada nii seesmiselt kui välimiselt. Mai keskel alanud ehitus on kulgenud plaanipäraselt ning järgmisel aastal valmiva hoone sarikapidu saame tähistada juba sügise alguses.“

Repstoni uue büroo- ja tootmishoone ehitab Vilcon Ehitus OÜ, kelle tegevjuhi Indrek Saare sõnul on hea meel olla moodsa tootmis- ja büroohoone sünni juures ideest lõpliku valmimiseni.

Repston tegeleb metallist sisustuselementide, kaubandussisustuse, trepipiirete, lühtrite ja valgustite tootmisega ning metallitöödega alates laserlõikusest, lõpetades pulbervärvimisega.

Repston on teinud koostööd rahvusvaheliste hotellikettidega Hilton, Radisson, Sokos, Scandic ja Ibis, aga ka rõivabrändidega nagu Levis, G-Star Raw.

Valmiva tehasehoone 3D joonis
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474