Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. juuli 2019

Pärnus arendatakse uut elu- ja büroohoonet

Pärnusse endise raudteevalitsuse villa asemele rajatav elamu- ja ärihoone sai eile nurgakivi. Uus hoone moodustab kompleksi põlengus kannatada saanud juugendvillaga.
Foto: BOA

"Kinnisvaraarenduse hea näitena taastatakse vana raudteevilla ja rajatakse uus hoone villa taha," ütles LVM Kinnisvara juht Ingmar Saksing.

Villa taastamine oli muinsuskaitse üks peamisi krundi hoonestamise nõudeid.

Kevadel 2020.a. valmiv elamu- ja ärihoone paikneb Pärnu linna rohelises südames Aia ja Pika tänava ristmikul, mis tulevikku silmas pidades saab olema kõige väärtuslikum osa linnakeskusest.

Raudteevalitsuse villa saab olema neljakorruseline 36 korteri ning esindus- ja büroopinnaga ligi 4000 m² suletud netopinnaga maja.

"Arvestades juugendarhitektuuri iseloomuga ning püüdes seda respekteerida, on kavandatud uus hoonemaht projekteeritud lihtsale ning selgepiirilisele geomeetriale alluv ning kavandatud vastavalt planeeringule. Tekkiv kompositsioon loob kontrastse ja selgelt eristuva vormitunnetuse taastatava raudteevilla suhtes, kuid samas annab uushoonestusele skulpturaalse ja kaasaegse üldilme ning loob sünergia eri ajastu vahel," rääkis Saksing.

"Kompleks lahendatakse logistiliselt terviklikult, kus parkimine on viidud hoone 0-korrusele, olles tänavalt nähtamatu," ütles ta.

Raudteevalitsuse villas on enne nurgakivi paigaldamise algust müüdud või üüritud pool hoonest. Hoone esimesele korrusele tuleb Swedbank. Korterite hind jääb vahemikku 69 000 kuni 188 000 eurot.

Raudteevalitsuse villa arendajaks on Raudteevalitsuse villa OÜ, mis kuulub täismahus Vallo Palmile. Palmi teine ettevõte, Martensi Maja OÜ on 5000ruutmeetrise pinnaga äri- ja eluhoone Martensi maja arendaja.

Maja on projekteerinud arhitektuuribüroo BOA, ehitajaks Mapri Ehitus. Müügiga tegeleb LVM Kinnisvara.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474