Autor: Tõnu Toompark • 6. august 2019

Statistika: eluasemelaenude intressimäär näitab vaikset tõusu

Juunikuine uute eluasemelaenude keskmine intressimäär oli Eesti panga andmetel 2,59%. Viimase 12 kuu jooksul on keskmine intressimäär olnud vahemikus 2,47…2,60%. Vaatamata euribori langusele on intressimäär vaikselt liikumas pigem tõususuunas.
Foto: Pixabay

20- kuni 30-aastaste eluasemelaenude intressimäär on olnud mõnevõrra madalam. See on olnud viimase 12 kuu jooksul vahemikus 2,18…2,33%. Juunis 2019 oli 20- kuni 30-aastaste eluasemelaenude intressimäär 2,24%. 2,5 protsendilist intressimäära võib pidada pigem madalaks.

Siiski on näiteks Soomes eluasemelaenude intressimäär keskmisena 0,8…0,9%, mis on euro-tsooni madalaim näitaja. Eurotsooni keskmine eluasemelaenude intressimäär on 1,7%. Seega maksame Eestis kodulaenu eest kallimat hinda.

Äkki pakub lohutust asjaolu, et Kreeka kodulaenude intressimäär on 3,2 ja Iirimaal 3,0% ning lätlased peavad eluasemelaenude intressimäärana tasuma 2,64%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474