Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. september 2019

Üliõpilastele sobivad üürikorterid lähevad kaubaks paari tunniga

Üliõpilased eelistavad ülikoolide läheduses asuvaid möbleeritud 1-toalisi kortereid, mis sisaldavad väiksel pinnal kõiki eluks vajalikke mugavusi – sellised korterid jõuavad üürituru tipphooajal tehinguni paari tunni jooksul pärast kuulutuse sisestamist, näitab Kinnisvara24 augustikuu statistika.
Foto: Urmas Kirotar

Kinnisvara24.ee tootearendus- ja turundusjuhi Laura Tammeoru sõnul on iga-aastane üürikorterite turu aktiivseim periood augustis, kui kasvab nõudlus eelkõige Tallinna ja Tartu ülikoolide ümbruses: „Augustis oli üürituru tipphooaeg, kuid nõudlus on endiselt kõrge ka nüüd septembri alguses. Nii Tartus kui Tallinnas on tänavu kõige populaarsemad 1-toalised korterid, mille üürihind oli augustikuus Tartus keskmiselt 343 ja Tallinnas keskmiselt 337 eurot kuus.“

Üürikorterit eelistavad tudengid, kes soovivad vaiksemat ja privaatsemat elamispinda, kui ühiselamu tingimused pakuvad. Kõige kiiremini lähevad kaubaks korterid, mis asuvad ülikoolide vahetus läheduses. Üksi elada soovivad üliõpilased otsivad minimaalsete ruutmeetritega möbleeritud 1-toalist korterit, kus on olemas kõik mugavused, oma köök ja pesupesemise võimalus. Ühisköögi ja pesuruumiga tube ei soovita.

Tammeorg selgitas, et suurem huvi on ka 3-toaliste korterite vastu, mida üüritakse mitmekesi, kuid ühiselu ei sobi kõikidele inimestele, sest inimestel on erinev elustiil ja see võib segada õpingutele keskendumist: „Paari kuu jooksul pärast kooliaasta algust toimub üüriturul taas uus aktiveerumislaine. Siis otsivad 1-toalisi kortereid need tudengid, kes on aru saanud, et seltskonnaga koos elamine või ühikaelu ei sobi neile.“

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474