Autor: Tõnu Toompark • 10. september 2019

2019 II kvartalis sai Eestis ehitusloa 1832 eluruumi

Statistikaameti andmetel väljastati 2019 II kvartalis Eestis ehitusluba 1832 eluruumi ehitamiseks. Aastataguse ajaga võrreldes suurenes ehitusloa saanud eluruumide arv 9%. Ehitusloa saanud eluruumide pindala oli 175 200 m². See näitaja ületab aastatagust 11% võrra.
Foto: Indrek Kingo

2019 II kvartali kasvunumbrid ei peegelda turu liikumissuunda päris adekvaatselt. Ehituslubade väljastamise näitajad kõiguvad üsna palju üles-alla. Nii võib öelda, et kogu Eesti ehituslubade maht on viimase aasta-kahe jooksul olnud pigem stabiilne.

Harjumaal, kus käib peamine elamispindade arendamine, sai 2019 II kvartalis ehitusloa 1194 eluruumi. See on kogu Eesti ehituslubade mahust 65%. Harjumaa ehitusloa saanud eluruumide maht kasvas aastatagusega 9% ehk samapalju kui Eestis keskmisena.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474