Autor: Pille Ivask • 19. september 2019

Arco Vara juht ajab tulusat kiirlaenuäri

Arco Vara juht Tarmo Sild ajab ka kiirlaenuäri.
Foto: Liis Treimann
Arco Vara juht Tarmo Sild ajab Balkanil ja selle ümbruses eriti tulusat kiirlaenuäri, mille netotulu kasvas eelmisel aastal poolteist korda ning pea sama palju paisus ka puhaskasum.

Ühtlasi tähendab kiirlaenuäri tulemuste ralli, et Sild on jõudnud Äripäeva uude rikaste TOPi. 43aastase Silla vara väärtus on Äripäeva arvutuste kohaselt 17,7 miljonit eurot.

„Arvan, et iga ettevõte peab tegema rahast veel rohkem raha. Isegi nii peenes valdkonnas nagu finantstehnoloogia. Seepärast ei taha me tegeleda vara paberil üleshindlusega ega ka tulevikuprojektsioonide hinnastamisega. Projektsiooniga ei saa intresse ega palku maksta,“ vastas Sild küsimusele, kas ta hindab oma vara sama suureks nagu Äripäev.

Äripäeva hinnangul on Sillaga sama suur ka tema äripartneri Allar Niinepuu vara. Kahekesi ajavad nad muude asjade hulgas ka kiirlaenuäri.

Sild ütles, et kiirlaenuäri IuteCredit Europe’i aktsiaid märgiti eelmise aasta septembris ettevõtte hinnastamistasemel 30 miljonit eurot.

„Septembriks 2019 on ettevõte kasvanud kaks korda. Oleme igal aastal kasvanud kaks korda. Meie ettevõte maksab pärast intressikohustuste ja kapitalisatsiooninõuete täitmist regulaarselt dividende ning aktsionärid hindavad seda,“ jätkas Sild. Loe rohkem Äripäevast.

Arco Vara väärtus väiksem kui ettevõtte juhil

Ligi 10 miljoni euro suuruse turuväärtusega kinnisvaraarendusettevõte Arco Vara kergitas teises kvartalis müügitulu ning vähendas kahjumit, teatas börsifirma augustis.

Teise kvartali müügitulu kerkis 0,7 miljoni euroni, mis on mulluse 0,3 miljoni euroga võrreldes 106% kasv. Samuti vähendati puhaskahjumit, mis paranes mulluse 0,286 miljoni euro pealt nüüdsele 0,174 miljonile.

Poole aastaga teenis Arco Vara 1,75 miljonit eurot müügitulu, vähenedes mulluse poolaasta 1,79 miljoni pealt. Poolaasta puhaskahjumiks kujunes –0,286 miljonit eurot (2018. aastal –0,174 miljonit).

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474