Autor: kinnisvarauudised.ee • 24. september 2019

Sõjamäe asumisse kerkib Tallinna Linnateatri tootmiskompleks

Täna pandi nurgakivi Suur-Sõjamäe tn 44d kinnistule rajatavale Tallinna Linnateatri tootmiskompleksile. Alanud on ka uue teatrimaja ehituse ettevalmistus vanalinnas.
Foto: Novarc Group AS.

Tallinna Linnateatri direktori Raivo Põldmaa sõnul on Suur-Sõjamäele rajatav kompleks teatri edasiseks tegevuseks hädavajalik. „Kui seni on teater valmistanud dekoratsioone teatrimaja keldris ja väga kitsastes oludes, siis uues tootmiskompleksis saavad töötajad kaasaegsed töötingimused ja töövahendid, teater saab lõpuks ometi hoida oma dekoratsioone, rekvisiite ja kostüüme köetud ruumides ning kogu lavastust ettevalmistav töö on võimalik ära teha ühes kohas, alates kavanditest kuni kujunduse ülespanemiseni.“

Suur-Sõjamäele ehitatavasse Linnateatri tootmis- ja laokompleksi rajatakse kostüümide, rekvisiidi-, dekoratsioonide, mööbli ja valmistoodangu ladu, metalli- ja puidutöökoda; dekoratsioonide monteerimise ruum; värviruum; butafoori töötuba; maalisaal; garaažid; pesuköök kostüümide hooldamiseks; tehnilised ruumid; töötajate ruumid, koosolekuruum ning olmeruumid.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on praegu käimas Laia tänava hoonete kompleksi projekteerimistööd ning ehitustööd peaksid plaanide järgi algama 2020. aastal,“ täpsustas Belobrovtsev. „Teatrikompleksi arendustöödega saab korrastatud kogu selle kvartali hoonestus ja lõpuks korda ka üks oluline osa vanalinnast.“

Suur-Sõjamäe tn 44d asuvat kompleksi ehitab Eston Ehitus OÜ, tööprojekti koostas Novarc Group AS. Ehitustööde maksumus on 3,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Hoone valmib 2020. aasta suvel.

Uus teatrihoone valmib 2022

Abilinnapea Eha Võrk lisas, et suuremahulise projekti ootuses on alanud ka ettevalmistustööd Salme kultuurikeskuse kohandamiseks Linnateatri ehitustööde aegseks ajutiseks mängupaigaks. „Salme kultuurikeskuses tuleb ruumid ümber ehitada vastavalt teatri vajadustele, ent samas pakuvad need uued ruumid tulevikus kultuurikeskusele erinevateks tegevusteks laiemaid kasutusvõimalusi,“ selgitas Võrk.

Linnateatri uue hoone võidutöö "Paviljon" tunnusjoon on eelkõige teatrimaja sisehoovi kavandatav eraldiseisev lavatorn-paviljon, mille katuse saab publiku jaoks kasutusele võtta.
Foto: Salto AB

2018. aasta märtsis korraldasid Tallinna Linnavaraamet ja Tallinna Linnateater koos Eesti Arhitektide Liiduga ideekonkursi Tallinna Linnateatri uue hoone ehitamiseks. Uue hoone arhitektuurikonkursi võitis arhitektuuribüroo Salto AB kavand. Kavandi kohaselt ehitatakse aadressile Lai 23 Tallinna Linnateatri uus 350-kohaline Põrgulava ning väiksem 130-kohaline saal, teatri siseõue kavandatakse 500-kohalist välilava.

Tallinna linnateatri teatrikompleks peab kava kohaselt valmima 2022. aasta lõpuks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474