Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. oktoober 2019

Sillamäe linn kuulutas välja Vanalinna Kooli arhitektuurivõistluse

Sillamäe Linnavalitsus koostöös Eesti Arhitektide Liiduga kutsub arhitekte osalema Sillamäe Vanalinna Kooli hoone arhitektuurivõistlusel. Võistlustööde esitamise tähtaeg on 17. detsember 2019.
Sillamäe Vanalinna Kooli praegune hoone lammutatakse

Arhitektuurivõistluse eesmärk on leida Sillamäe Vanalinna Kooli uuele hoonele parim lahendus nii linnaehituse ja arhitektuuri kui ka kasutusfunktsioonide vaatenurgast.

“Sillamäe Vanalinna Kooli õpilaste arvu prognoos 2022/23 õppeaastaks oli 440 õpilast, tegelikult on õpilaste arv vähenenud veelgi ning uus hoone peab arvestama keskmist õpilaste arvu, milleks nüüd on 382 õpilast,“ selgitas Sillamäe arhitekt-linnaplaneerija Anatoli Špakovs. „Olemasolev koolihoone ei vasta enam õpilaste arvule ning selle infrastruktuur on samuti vananenud. Praegune koolihoone tuleb täies ulatuses lammutada ning asendada uuega.“

Eesti Arhitektide Liidu presidendi Katrin Koovi sõnul on tervitatav, et uute koolihoonete planeerimisel korraldavad kohalikud omavalitsused arhitektuurivõistlusi otsimaks parimaid lahendusi, mis arvestavad nii kooli vajaduste ja kaasaegse õpikäsituse, kui ka ümbritseva linnaruumiga. "Võistuse läbi on Sillamäe koolil ja linnal suurem kindlus, et tulemuseks on kaasaegne, funktsionaalne ja kvaliteetne kooliruum, mis pakub õpilastele kaasaegset õpikeskkonda. Samas on kooli juurdepääs ja selle sidumine linnaruumiga arhitektidele huvitav väljakutse, sest krunt asub looduslikult kauni koha peal, aga on ülejäänud linna suhtes veidi varjus,” ütles Koov.

Uus koolihoone peab arhitektuurselt ja linnaehituslikult sobima antud asukohaga, olema rajatud optimaalsete kuludega, olema mugav ja funktsionaalne lõppkasutajale ning energiasäästlik. Hoone teenindamiseks ja kooli pidamiseks vajalik maa-ala peab olema lahendatud, pidades silmas õppetöö vajadusi, aga ka vajadust kasutada ruume õppetöö välisel ajal huvitegevusteks.

Sillamäe Vanalinna Kooli võistlusala asub Sillamäe linnas ja hõlmab V. Tškalovi 6 kinnistut. Krundi pindala on 12 911 ruutmeetrit, õppehoone eeldatav suletud netopind on umbes 3 834 ruutmeetrit.

Konkursi žüriisse kuuluvad Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg (žürii esimees), Sillamäe Vanalinna Kooli direktor Irina Lju, Sillamäe arhitekt-linnaplaneerija Anatoli Špakovs, Eesti Arhitektide Liidu president Katrin Koov ning liidu liikmed, arhitektid Maarja Kask, Tõnu Laigu ja Ivan Sergejev.

Sillamäe Vanalinna Kooli arhitektuurivõistluse preemiafond on 20 000 eurot. Võistlustööde esitamise tähtaeg on 17. detsember 2019. Projekti toetatakse meetme „Koolivõrgu korrastamine” tegevuse „Koolivõrgu korrastamise käigus toimuv jätkusuutlike koolide kaasajastamine” alusel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474