• 15.11.19, 12:08
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Selveri tütarettevõte investeerib hoonetesse 8 miljonit

Selveri tütarettevõte investeerib hoonetesse 8 miljonit
  • Foto: Meeli-Kyttim
Eesti suurim valmistoidutootja Kulinaaria investeerib uue tootmishoone ehitusse ja olemasoleva tootmishoone renoveerimisse 8 miljonit eurot. Kokku OÜ investeerib tootmislinnakusse 17 miljonit eurot.
Kulinaaria uuendab täielikult kogu seadmepargi, mille investeeringu maht on 9 miljonit eurot. Lähiaastate eesmärk on tootmismahtu kasvatada ligi 30–40 protsenti.
Eile tähistas Kulinaaria valmiva tootmishoone sarikapeoga oma kujunemist Baltimaade moodsaimaks toidutootmise linnakuks. Valmiv tootmishoone ühendatakse olemasoleva tootmisega, mille tulemusel kahekordistub Kulinaaria tootmispind 8000 ruutmeetrini.

Artikkel jätkub pärast reklaami

„Kulinaaria tootmismahud on kasvanud ja aeg on enam kui küps uueks, parima võimaliku tehnoloogiaga tehaseks. Kulinaaria seadmepark uueneb täielikult, et tootmismahte kasvatada ja kogu tehases tootmisprotsesse automatiseerida. Tänu kompleksi pindala kahekordistamisele saame oma tootmise võimekust ja paindlikkust märkimisväärselt suurendada,“ ütles Kulinaaria OÜ juhataja Andres Heinver.
„Uues tootmiskompleksis on laboritäpsusega reguleeritav ja kontrollitud keskkond. Tänu tipptasemel toidutehnoloogiale ja tootmishoone detailsusteni läbimõeldud tehnosüsteemidele saame tagada toodetele pikemad säilimisajad, ilma et lisaksime toodetesse säilitusaineid,“ lisas Andres Heinver.
Valmivas tootmishoones alustab Kulinaaria tootmist järgmise aasta aprillis. Kohe pärast tootmise sisseseadmist rekonstrueeritakse olemasolev tootmine. Uue hoone ehitab ja olemasoleva tootmishoone rekonstrueerib Mapri Ehitus OÜ. Uus tootmishoone saab valmis aprillis 2020, uuenenud tootmiskompleks valmib tervikuna 2020. aasta oktoobris.
Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Selveri Köök, Gurmee Catering ja Van Kook. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd 300 inimesele ja selle 2018. aasta müügitulu oli 20 miljonit eurot.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 28.11.25, 10:08
Parmeti uued väljakutsed: aina keerukamad fassaadiprojektid ja targemad lahendused
Fassaadide tootmine on viimase kümnendi jooksul teinud läbi suure muutuse. Kui varem tähendas tellimus etteantud jooniste järgi tootmist, siis nüüd oodatakse tootjalt terviklikkust: projekteerimist, tehnilisi lahendusi, tootmist ja paigaldust. Metallfassaadide tootja Parmet AS juht Erki Parik nendib, et selline muudatus teeb küll nende töö keerulisemaks, ent samas toob tellija jaoks kaasa parema tulemuse.

Enimloetud

1
  • ST
Sisuturundus
  • 28.11.25, 10:08
Parmeti uued väljakutsed: aina keerukamad fassaadiprojektid ja targemad lahendused
2
Uudised
  • 05.12.25, 10:31
2 galeriid: Scandium pani Mustamäe megaarenduse 15-miljonilisele hoonele nurgakivi
Vaata, mis seal toimus ja mis sinna tuleb!
3
Uudised
  • 05.12.25, 11:33
Efteni juht tegi ülevaate kõige riskantsematest võlakirjadest. "Võlakirjainvestor peabki ainult riskidele keskenduma"
Vaata, mis on ohukoht aastal 2026
4
Suur lugu
  • 03.12.25, 14:11
Paisuvas ülepakkumises eluasemeturul hinnad tõusevad? Pilt kisub vastupidi järsult
Erkki Raasuke kinnisvaraarendajate suure tootlusega võlakirjadest: “Kui keegi tahab Vene ruletti mängida või lihtsalt vaadata tikuga, kas paagis on bensiini, siis andke tuld.” Eesti turul on veel üks tõsine pitser.
5
Uudised
  • 05.12.25, 11:27
Kriisiuuringute keskuse juht kritiseerib aeglast varjendite ehitust: me elame nagu Monacos
6
Uudised
  • 05.12.25, 12:38
Ülemistest hakkab kujunema eraldi linnaosa

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele