Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. november 2019

Selveri tütarettevõte investeerib hoonetesse 8 miljonit

Eesti suurim valmistoidutootja Kulinaaria investeerib uue tootmishoone ehitusse ja olemasoleva tootmishoone renoveerimisse 8 miljonit eurot. Kokku OÜ investeerib tootmislinnakusse 17 miljonit eurot.

Foto: Meeli-Kyttim

Kulinaaria uuendab täielikult kogu seadmepargi, mille investeeringu maht on 9 miljonit eurot. Lähiaastate eesmärk on tootmismahtu kasvatada ligi 30–40 protsenti.

Eile tähistas Kulinaaria valmiva tootmishoone sarikapeoga oma kujunemist Baltimaade moodsaimaks toidutootmise linnakuks. Valmiv tootmishoone ühendatakse olemasoleva tootmisega, mille tulemusel kahekordistub Kulinaaria tootmispind 8000 ruutmeetrini.

„Kulinaaria tootmismahud on kasvanud ja aeg on enam kui küps uueks, parima võimaliku tehnoloogiaga tehaseks. Kulinaaria seadmepark uueneb täielikult, et tootmismahte kasvatada ja kogu tehases tootmisprotsesse automatiseerida. Tänu kompleksi pindala kahekordistamisele saame oma tootmise võimekust ja paindlikkust märkimisväärselt suurendada,“ ütles Kulinaaria OÜ juhataja Andres Heinver.

„Uues tootmiskompleksis on laboritäpsusega reguleeritav ja kontrollitud keskkond. Tänu tipptasemel toidutehnoloogiale ja tootmishoone detailsusteni läbimõeldud tehnosüsteemidele saame tagada toodetele pikemad säilimisajad, ilma et lisaksime toodetesse säilitusaineid,“ lisas Andres Heinver.

Valmivas tootmishoones alustab Kulinaaria tootmist järgmise aasta aprillis. Kohe pärast tootmise sisseseadmist rekonstrueeritakse olemasolev tootmine. Uue hoone ehitab ja olemasoleva tootmishoone rekonstrueerib Mapri Ehitus OÜ. Uus tootmishoone saab valmis aprillis 2020, uuenenud tootmiskompleks valmib tervikuna 2020. aasta oktoobris.

Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Selveri Köök, Gurmee Catering ja Van Kook. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd 300 inimesele ja selle 2018. aasta müügitulu oli 20 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474