Autor: kinnisvarauudised.ee • 25. november 2019

Paljassaarest saab lähiriikide moodsaim filmilinnak

Tallinna linna ja Tallinn Film Wonderlandi koostöös kerkib Paljassaarde lähiriikide kaasaegseim filmitööstuse keskus. Pikemas perspektiivis arendatakse Paljassaarde uus, kaasaegne linnaruum koos sinna juurde kuuluvate elamu- ja ärihoonetega.
Foto: Tallinn Film Wonderland

Filmilinnakule sobilik asukoht leiti Põhja-Tallinnas Paljassaares asuval tühermaal, millele oli linnale kuuluv äriühing - AS Tallinna Tööstuspargid varasemalt välja arendanud ka esialgse arenduskava, mis kattus Tallinn Film Wonderlandi eesmärkidega. “Suur plaan näeb ette Paljassaarde kaasaegse linnaruumi rajamise, mille keskseks osaks saab loodav filmilinnak koos sinna ümber kuuluva elamu- ja ärihoonete ning vaba-ajaveetmisevõimalustega,” lisas Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Esimese etapina valmivad Paljassaares aastaks 2022 filmilinnaku kolm stuudiot ja abiruumid koos juurde kuuluva infrastruktuuriga. Lähima paari aasta jooksul investeerib Tallinna linn AS Tallinna Tööstuspargid kaudu projekti ligi 5 miljonit eurot, eesmärgiga soodustada majanduskasvu ja luua uusi töökohti kultuuri valdkonnas. Järgnevates etappides planeeritakse kinnistule kontoriruumid ning majutuse ja toitlustuse alad.

Tallinn Film Wonderland tegevjuhi Gren Noormetsa sõnul on valmiv filmilinnak lähiriikide moodsaim ja suurim. Kinnistu kogupindala on 57 000 ja stuudiokompleksi ehitusalune pind umbes 3 500 ruutmeetrit. Hoones saab olema kolm stuudiot, mille kogu pind on 2 900 ruutmeetrit. Suurim neist on 1 200 ruutmeetrine ja 14 meetrit kõrge.

Kui Tallinna linn rajab stuudiote karbid ja vajaliku infrastruktuuri, siis sisu pannakse kokku filmitootjate tahte järgi ja sinna saab ehitada mida iganes võtete või saadete tegemiseks vaja on. “Eriliselt kõrged laed võimaldavad mõne projekti raames ehitada kasvõi 5-korruselise elumaja. Green-screen’i ruumid võimaldavad filmidesse tuua erinevaid fantaasiaelemente. Tühjadesse hallidesse saab ehitada kas džungli või rajada kõrbe. Fantaasial pole piire,” kirjeldas Noormets peatselt avanevaid võimalusi. “Sellest saab vaieldamatult Läänemere piirkonna suurim stuudiokompleks, kuhu on plaanis koondada erinevad kohalikud audiovisuaalseid teenuseid pakkuvad ettevõtted. Lisaks on filmilinnak avatud ka tavakülastajatele, kus saab korraldada erinevaid korporatiivüritusi ja vaadata näiteks välikino,” selgitas Noormets.

Foto: Tallinn Film Wonderland
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474