Autorid: Allan Rajavee, Anu Jõgi • 20. detsember 2019

Pankrotti läinud Soome fond oli seotud 1Partneri arendusega

Kadriorgu ja Piritat ühendavasse rannaparki loodud uusarendusse (fotol keskplaanil) investeeris ka raskustesse sattunud Icon Corporation. Arendust juhtinud 1Partner Advisory juhtivpartner Erkki Ääremaa tõdes, et neil põhjanaabrite fondiga mingeid probleeme polnud.
Foto: 1Partner
Vinget tootlust lubanud Soome kinnisvarafond Icon Corporationi tee viib terve hulga pankrottideni. Muu hulgas on fondi kodulehel Tallinna projektina kirjas Kadriorgu rajatud Rannapargi elumajad, mille arendust vedas 1Partner.

Kokku ehitati Kadriorgu ja Piritat ühendavasse rannaparki 4500 ruutmeetrile 60 korterit hinnavahemikus 120 000 eurost 350 000 euroni. Majad valmisid 2017. aasta lõpus ja arendust juhtis 1Partner Advisory.

Täpsemalt investeeris Icon Corporation Kadrioru kinnivaraarendusse ettevõtte Icon 2.0 kaudu, mis pole veel pankrotti ega saneerimist välja kuulutanud. Rannapargi arenduse eest vastutanud 1Partner Advisory juhtivpartner Erkki Ääremaa tunnistas, et Icon Corporationi raskused tulevad talle üllatusena.

Ääremaa ütles, et 1Partneril pole karta kahjumit, sest Kadrioru Rannapargi projekt on edukalt läbitud, korterid on leidnud uued omanikud ja kõik investorid, millest üks oli Iconi fond, on edukalt müügist väljunud. „Meil oli nendega väga meeldiv ja asjalik koostöö ning mingeid probleeme ei tekkinud. Rohkem ei oska väga seda teemat kommenteerida,“ ütles Ääremaa.

Icon lubas investoritele, et ehitab kortereid Lõuna-Soome tõmbekeskustesse ja Tallinna. Ettevõte andis välja lühiajalisi laene ja lubas investoritele 6-8 protsendi suurust tootlust. Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474