Ettevõtte juhi Andres Heinveri sõnul oli viimane aeg laieneda, sest kasvuvõimalused on turul selgelt olemas. „Jaanuari lõpus või veebruari alguses hakkame välispartneritega uusi seadmeid üles panema. Aprillis peavad need olema häälestatud ja tootmiskatsed tehtud. Juuni alguses algab vana maja renoveerimine ja see peaks oktoobri lõpuks valmis saama,“ rääkis Heinver Tööstusuudistele antud intervjuus.
Tema kinnitusel on plaani peetud pikalt, pea viis aastat. „Seda oleme haudunud pikalt – arvan, et see on kestnud pea viis aastat. Oleme kaalunud variante, et tuleks laiendada, aga kuhu? Kas kaks tehast eraldi? Kas on mingi kolmas variant? Mis suuruses? Kui tõenäoline on olemasoleva maja kõrvale krundi saamine? Seegi ei olnud alguses kõige tõenäolisem variant,“ selgitas Kulinaaria juht kelle kinnitusel on aeg-ajalt pakkumisel ka olemasolevaid toidutööstusi, aga Lasnamäe koos Maardu ja selle ümbrusega on asukohaks ja tööjõu leidmiseks väga hea. Lõpuks õnnestus saada kaubale ka kõrvaloleva krundi asjus ja laienduse käigus kasvab tootmispind 8000 ruutmeetrini.
Valmivas tootmishoones alustab Kulinaaria tootmist järgmise aasta aprillis. Kohe pärast tootmise sisseseadmist rekonstrueeritakse olemasolev tootmine. Uue hoone ehitab ja olemasoleva tootmishoone rekonstrueerib Mapri Ehitus OÜ. Uus tootmishoone saab valmis aprillis 2020, uuenenud tootmiskompleks valmib tervikuna 2020. aasta oktoobris.
Loe intervjuud Andres Heinveriga Tööstusuudistest