Autor: kinnisvarauudised.ee • 27. detsember 2019

Endises Harju Maakohtu hoones avas uksed hotell

27. detsembril avas Tallinnas, Kentmanni tänaval asuvas endises Harju Maakohtu hoones uksed Hestia Hotel Kentmanni, mis on kümnes Eesti suurima hotelliettevõtte Hestia Hotel Group hotell.
Autor: Tiina Oja, Juta Kübarsepp

Uues neljatärni hotellis asub kohtunike endiste tööruumide ja kohtusaalide asemel nüüd 92 stiilset tuba, privaatne spaa ja jõusaal ning restoran Aus. Viiekorruselisele hoonele ehitati renoveerimistööde käigus juurde katusekorrus, kus asuvad ruumikad sviidid koos kööginurga, sauna ja privaatsete katuseterrassidega vaatega kesklinnale.

Hestia Hotel Group tegevjuhi Kaisa Mailendi sõnul on 1972. aastal valminud Kentmanni 13 väärika ja põneva ajalooga hoone, millest kujundati renoveerimistööde käigus kaasaegne hotell. “Hoone projekteeris 1970ndate üks silmapaistvamaid Eesti arhitekte Heili Volberg-Raig, kelle palvel säilitati uhke keerdtrepp, mis viib läbi viie korruse. Hoone renoveerimisele andsid olulise panuse ka arhitekt Ain Kalberg ja sisearhitekt Liina Langemets, kelle koostöö tulemusena sai kohtuhoonest elegantne ja ajatu stiiliga hotell, kust ei puudu siiski ka maitsekaid viiteid hoone ajaloole,“ rääkis Mailend.

Hestia Hotel Group OÜ on 2014. aastal Eesti-Skandinaavia kapitalil loodud kontserni emafirma. Viimastel aastatel on Hestia Hotel Group tõusnud suurima hotellide arvuga hotelliketiks Eestis. Koos Hestia Hotel Kentmanniga on ettevõttel kaheksa hotelli Eestis ja kaks Lätis. Lisaks linnahotellidele opereerib Hestia Hotel Group ka Laulasmaa Spaad, milles tegutseb auhinnatud restoran Wicca. Ettevõttes töötab kokku üle 500 inimese.

Vaata galeriid uuest hotellist. Fotode autorid: Tiina Oja, Juta Kübarsepp.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474