Ardi Roosimaa linnahalli-uudisest: „See projekt võiks konkureerida Sydney või Milanoga!“

2020 on alanud kahe äärmiselt märgilise sündmusega Tallinna arengus. Esiteks Patarei Merekindlusele arendaja leidmine ja nüüd aastaid ideede puuduses kiratsenud Linnahalli saaga võimaliku lahenduseni jõudmine, leiab Restate Property Advisors partner Ardi Roosimaa.

Restate Property Advisors partner Ardi RoosimaaArdi Roosimaa  Foto: Eiko Kink

Roosimaa ütleb suurte aredusprojektide kulukusele viidates, et aastaid on spekuleeritud peagi saabuvate välisinvestorite üle, kes meie probleemsed mereääre piirkonnad valmis ehitavad. „Siiani pole aga mitte kedagi kaasata suudetud-soovitud. Nüüd siis lõpuks ka midagi reaalset.Tõepoolest, head meelt tekitavad uudised,“ rõõmustab Roosimaa.

Ta meenutab, et Tallink on püüdnud mängida suurtele mahtudele ka varem. „Lasnamäel asuva arendusala eskiiskavandid olid oma sisesuusamäe ja võimsate mahtudega pehmelt öeldes optimistlikud. Linnahalli puhul on võetud päris samaväärne pähkel. Mis aga on vahepeal oluliselt muutunud, on maailm meie ümber.“

Kõik aspektid toetavad

Traditsiooniliste kinnisvarasegmentide kõrval on tema sõnul täna väga tugevalt tõusnud meelelahutussektor. „Kõik, mis seda puudutab, on sisse imbunud tugevamatesse kaubanduskeskustesse ja töökeskkonda ning muutnud nende nägu pikaks ajaks (kui mitte jäädavalt). Kui kunagi, siis just nüüd on õige aeg panustada just turismile, meelelahutusele, toitlustusele ja tervise edendamisele.“

Sellest lähtudes on sadamaala väljaehitamine ja linnahalli rekonstrueerimine väga hea potentsiaaliga plaan. „Tugev arendaja, koostöös linnaga ja absoluutne tipp asukoht kliendikülastuste ja ühendatuse poolest! Ei tundu negatiivseid aspekte olevatki!“ kiidab Roosimaa ja lisab, et kui Tallink Grupi juhatuse esimees avaldas lootust selle projektiga konkureerida Helsingi, Riia ja Stockholmiga, siis tema julgeks rohkemgi loota. „Minu arvamus on, et selle projektiga me hakkame konkureerima Sydney, Milano, Viini ja Buenos Airesega! Kui kõik õigesti mängida, on see võimalik!“

Üks AGA siiski on

Roosimaa juhib tähelepanu ettevõtmise mahule ja keerukusele, selgelt on Linnahalli ja ka Patarei piirkonna väljaarendamine siinse kinnisvaraajaloo kalleimaid ülesandeid.

„Ma südamest loodan, et liigne pragmaatilisus ja minevikku vaatav planeerimine ei hakka neid projekte domineerima! Siin tuleb kohaldada maailma parimaid praktikaid ja suunata pilk 10-25 aastat ette.

Me räägime suurtest investeeringutest ja väga suure ehitusmahu realiseerimisest. Kindlasti ei too see kaasa odava pinna jõudmist kinnisvaraturule. Pigem ikka vastupidi! Ehk siis oodake jällegi tugevat statistilist hinnatõusu! Loodame, et meie ostujõud ja turistivoog sellega sammu suudab käia.

Väga loodan, et sellesse projekti kaasatakse visiooniga inimesed! Minu teada mitte kunagi varem pole Tallinnas korraga alustatud poole miljardi euro ulatuses suurprojektide realiseerimist.

Mina olen ääretult põnevil! Nende viimaste arengute eest olen ma Tallinna kodanikuna uhke!" kinnitab Roosimaa.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806