Uudised
Ainult tellijale

Uued tehnoloogiad ja kinnisvarasektor: kus me oleme?

Uute tehnoloogiliste lahenduste kasutuselevõtt on kinnisvarasektoris hetkel kuum teema. Kaheosalises artiklis keskendub ärihoonete tehnosüsteemide operaatorteenust pakkuva idufirma R8tech juhatuse liige Imre-Gustav Vellamaa PropTechi levikule Eestis ning mujal maailmas, tuues välja nii kasutegurid kui ka takistused uute tehnoloogiate kasutuselevõtus.

R8tech juhatuse liige Imre-Gustav Vellamaa  Foto: erakogu

KPMG 2019. aasta Global PropTech Survey (globaalne kinnisvaratehnoloogiate uuring) toob esile, et vaid 58%-l kinnisvarasektori ettevõtetest on digitaliseerimise strateegia ning vaid 25%-l on strateegia seoses andmetöötlusega. Teine KPMG uuring, mis puudutas kinnisvarasektori tehnoloogiatrende, tõi esile analoogsed numbrid: vaid 29% firmadest kasutasid andmeanalüütikat ning 54% isegi ei plaaninud seda teha! 97% kõigist vastanutest uskus, et digitaalne ja tehnoloogiline innovatsioon hakkab nende äri mõjutama, kuid nende valmisolek selleks on 10-palli süsteemis 5 või alla selle. McKinsey uuringust (2016) selgus, et ehitus on digitaliseerituse osas lausa auhinnalisel 2. kohal, paraku - tagantpoolt.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Uudised ning turuülevaated äri- ja elukondliku kinnisvara valdkonnast
 • Väärt nõuandeartiklid kinnisvaraga seotud valdkonna spetsialistidelt
 • Suuremate kinnisvaraettevõtete majandustulemused
 • Kinnisvarateemalised raadiosaated kõik ühest kohast
 • Kord nädalas ilmuva kinnisvarauudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

  Kinnisvara.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
  Rivo Habakuk
  Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806