Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. märts 2021

Kindlustus: kütteseadmete portaal koduomanikele uusi nõudmisi kaasa ei too

Korstnapühkijate tööd hakkavad kajastuma riiklikus portaalis.
Foto: Andres Haabu
Alates 1. märtsist peavad korstnapühkijad ja pottsepad kõik küttesüsteemidega seotud toimingud kandma riiklikku küttesüsteemide portaali. PZU Kindlustuse hinnangul teeb see koduomanikele küttekolletega seotud dokumentide haldamise lihtsamaks. Oluline on vaid teada, et küttekollete hooldusele, näiteks korstnapühkimisele, sätestatud nõuded jäävad endiseks, teatas PZU.

„Koduomanikud peavad endiselt jälgima, et korstnat tuleb pühkida igal aastal ning kord viie aasta jooksul peab seda tegema professionaalne korstnapühkija. Portaal teeb asjad lihtsamaks, kuna enam ei pea hoidma viis aastat riiulis korstnapühkija väljastatud paberakti, vaid info läheb portaali, kus sellega saab ka koduomanik tutvuda. Kindlustusandjal on ligipääs portaali andmetel kindlustusjuhtumi korral ja muudel juhtudel mitte,“ ütles PZU Kindlustuse varakahjude grupi juht Marge Habakukk.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474