Autor: Helen Roots • 1. mai 2021

Keda ja kui palju mõjutab värske tuleohutusseadus?

Riigikogu võttis vastu tuleohutuse seaduse, mille muudatused puudutavad olulisel määral nii hoone omanikku kui ka projekteerijat-ehitajat.

Tulipunane tuleohutusteenuse juht ja 6. taseme tuleohutusekspert <strong >Ardon Kaerma</strong> tutvustab värske tuleohutusseaduse muudatusi juba <strong >6. mail toimuval Äripäeva tuleohutuskonverentsil.</strong>
Autor: LIIS TREIMANN

Tulipunane tuleohutusteenuse juht ja 6. taseme tuleohutusekspert Ardon Kaerma tutvustab ja selgitab seadusemuudatusi juba 6. mail toimuval Äripäeva tuleohutuskonverentsil, kuid kannatamatud Kinnisvarauudised palusid juba varem välja tuua kolm olulisimat muudatust, mis seadus kaasa tõi ja millest konverentsil lähemalt juttu tuleb.

"Seadusemuudatuse eesmärk on suurendada Eestis tuleohutute objektide hulka, teadvustada inimestele nende endi vastutust tuleohutusnõuete täitmisel, vähendada tules hukkunute arvu ning luua senisest paindlikumad võimalused avaliku ja erasektori koostööks."

- Uue tuleohutusseaduse raames määratleti ära, mis on tuleohutusteenused, kes võib neid teenuseid osutada ja milline peab olema registreering. Nimelt hakatakse uue seadusega seonduvalt kontrollima ka teenusepakkuja pädevust. Samuti tuleb juttu mõningatest eranditest, mis puhul ei ole tegemist tuleohutusteenusega.

- Uus seadus sätestab uue kohustusena tuleohutusülevaatuse. See nõue puudutab u 10 tuhandet objekti üle Eesti - eelkõige büroosid, tööstus-laohooneid ja garaaže.

- Veel näeb uus seadus ette, et tuleohutusekspert tuleb kaasata selliste hoonete projekterimisse, millel on ette nähtud läbida projektiekspertiis, ehk siis eelprojekti tuleohutuse osa peab olema koostanud tuleohutusekspert. Seadusemuudatus puudutab suuremaid avalikke hooneid nagu ujulad, muuseumid, kaubandus- ja külastuskeskused. Nende puhul ei piisa enam arhitekti koostatud projektist.

Konverentsil räägib Ardon Kaerma lahti seadusemuudatuste erinevad nüansid ja vastab ka kuulajate küsimustele. Kui tunned, et teema sind puudutab, aga konverentsi veebipääse on veel lunastamata, saad seda kerge vaevaga teha konverentsi kodulehel.

Samas saad tutvuda ka konverentsi päevakava ja teiste esinejatega.

NB! Soodushinnaga registreerimine lõpeb 4. mail!

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806